Lehullt a lepel: Így fizeti meg Orbán a „Békemeneten” bégető fideszes polgármestereket

A „Békemeneten” tűnt fel Kiss János Norbert fideszes polgármester.

Hadházy Ákos független képviselő rántotta le a leplet Kiss János Norbert stiklijéről. Somlószőlős fideszes polgármestere a „Békemeneten” tűnt fel, Hadházy pedig megírta, hogy a polgármester és a fia is EU-s pénzekből építették a házaikat.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Annak, aki még mindig nem érti, hogy a Fidesz EU-s pénzekből fizeti az aktivista-polgármestereit, ennél szebb példát nemigen tudok már mutatni:

– EZ ITT KÉT LUXUS TANYA A SOMLÓ HEGYEN (egy helyrajzi számon)

– AMIT IRODAHELYISÉG (!!!) FELÚJÍTÁSRA KAPOTT

– KÉT EU-s PROJEKTBEN, 2×11 MILLIÓ TÁMOGATÁSSAL épített

– A SOMLÓSZŐLŐSI POLGÁRMESTER CÉGE, ÉS A FIA

– akik BŐSZEN MENETELTEK A BÉKEMENETBEN

– miközben a somlószőlősi visszaélések ügyében nyomozgatás is zajlik/zajlott.

Erre a csodálatos somló hegyi két »iroda« építésére azután hívták fel a figyelmemet a helyiek, hogy kiposztoltam a »békemeneten« nyilatkozó Kiss János Norbert fotóját.

Kiss János Norbert csak az egyik lebukott polgármester

Idemásolom a projekt szöveges leírását is, ami a két tanya (»iroda«) esetében szóról szóra megegyezik:

»lrodahelyiséget béreltem a Somlószőlős 258612 hrsz, alatt levő ingatlanban a tevékenységem folytatáshoz. Az elmúlt 20 évben felújítás nem történt az épületen. Ezért a vállalkozás szempontjából elvárt körülmények biztosítása érdekében az épület felújítása időszerű volt, melyet jelen támogatással tudtam megvalósítani.

Az épület korszerűsítésével nemcsak az irodai munka vált hatékonyabbá, hanem az ügyfeleket is méltó környezetben tudom majd fogadni. A ég munkavállalói és az ügyfelek fogják használni az épületet.«

Az elmúlt években egyik fő feladatomnak azt tekintettem, hogy mind a pesti elittel, mind az EU-val megértessem: a szabadon ellopható pénzekből fizet ki és/vagy zsarol meg több ezer polgármestert a Fidesz. Természetesen kivételek mindig vannak. De az ilyen és hasonló jutalmak, vagy a csak »megfelelő « választási eredmény esetére ígért EU-s projektek hatására

a polgármesterek többsége az állampárt legodaadóbb és legagresszívebb aktivistájává változott.

Az EU úgy tűnik, már megértette, de a jelek szerint a pesti elitből még sokan nem. Ha továbbra is szabadon ellophatóan, azaz legalább az EU Ügyészségbe belépés nélkül érkeznének a pénzek, az leginkább a Fidesz katonáinak a kifizetésére, azaz ennek a mocskos rendszernek a fenntartására jó.

Az EU-s projektekből multimilliárdos lesz néhány Orbán családtag és haver, és kétségkívül az ilyen projekteket élvezi több tízezer fideszhez közel álló honfitársunk is. Mivel azonban ezek a pénzek tartják fent a rendszert, az ország egészére nézve a végeredmény totálisan negatív.

Aki kommunikációs szempontból anélkül követeli az EU-s pénzek feloldását, hogy legalább az EU Ügyészséghez csatlakozást kikényszerítettük volna, az vagy vak, vagy becsukja a szemét.

Az elmúlt években akárhányszor bemutattam egy-egy ilyen kiskirály kisebb vagy nagyobb csalásait, mindig újabb és újabb megkereséseket kaptam, hogy náluk ugyanez megy, és hogy őket is látogassam meg. Nem tudtam mindenhová eljutni.

De azt egyre gyakrabban tapasztalom, hogy egyre több helyen akkor is vannak ellenzékiségüket nyíltan vállaló hősök, ha ezek a tahó kiskirályok egészen agresszívek is tudnak lenni. Lesznek közülük most, akik ezeknek a hősöknek köszönhetően meg fognak bukni, de sajnos nem mindenki.

Valódi változás majd akkor lesz, ha ezeket az embereket végre hálózatba szervezzük és kikényszerítjük a tisztességes választások feltételeit. Ettől most nagyon távol állunk.

A projektek adatai >>ITT<< találhatóak a HELYI AKCIÓCSOPORT (vidékfejlesztési EU-s támogatásokat szétosztó, helyi önkormányzatok által alkotott egyesület) honlapján.

(Hadházy Ákos / Facebook)

(Kiemelt képünkön a „Békemeneten” vonuló Kiss Norbert János látható)

Valódi Hírek