Közmunkásból sikeres cégvezető: Egy kis falu összes közbeszerzését évekig egy olyan cég nyerte, aminek a vezetője korábban makkgyűjtögetésből élt

Ezt még Mészáros Lőrinc is megirigyelné.

A somlószőlősi önkormányzat 2017-2020 között tíz támogatást nyert el egyebek mellett az orvosi rendelő, a polgármesteri hivatal, az óvoda, a bölcsőde, a közösségi ház vagy a piac felújításra, az ezekre jutó források összesen mintegy 400 millió forintra rúgtak. A tízből tíz beruházás a Buildmaxcorp Építőipari Szociális Szövetkezethez került, az ügyben rendőrségi vizsgálat folyik – írja a 24.hu, kiemelve: a cég az árajánlataival eltalálta a pályázati összegeket, vagy nagyon közel járt azokhoz.

A település öttagú önkormányzata megosztott, egy képviselő Kiss János Norbert polgármester mellett áll, hárman pedig, köztük Cseh Tiborné, a településvezető helyettese, szemben vele.

Az önkormányzati képviselők egyik csoportja egy pénzügyi átvilágítást készíttettek szakértővel a 2017-2020-as, majd rendőrséghez fordultak, beadványukban 12 pontban sorolva fel az elmúlt évek visszaélésgyanús ügyeit.

„A pandémia alatt teljesen megszűnt a kapcsolat a testület és a polgármester között, mindig kész tények elé voltunk állítva. Azt láttuk, hogy zajlanak kifizetések, amikhez nem találtunk korábbi testületi felhatalmazást”

– ezzel indokolta Cseh Tiborné a lapnak, hogy miért kértek pénzügyi auditot.

A lapnak a Buildmaxcorp korábbi vezetői nem akartak nyilatkozni, míg a jelenlegi ügyvezető, Sperlné Horváth Gizella, aki

közmunkásként

dolgozik az önkormányzatnál, azt közölte: korábban bogyós gyümölcsök és makk gyűjtésével foglalkozott, céget a decemberi ügyvezetői kinevezése előtt nem vezetett, fogalma sincs a szövetkezet működésével kapcsolatos ügyekről, és nem tudja, miért folyik rendőrségi vizsgálat a cég beruházásai körül.

A polgármester telefonon annyit mondott a lap megkeresésére: nem nyilatkozik, mert „rosszindulatú emberekkel, hazaárulókkal, akik csak a rosszat akarják” neki és a falunak, nem akar foglalkozni.

(via Telex.hu)

Valódi Hírek