Ezt nem láttuk jönni: Navracsics Tibor beizzította a rakétáit a választások előtt, de akad itt pár érdekesség

Navracsics Tibor a „függetlenként” induló Krisztin N. László mellett kampányolt.

A közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Navracsics Tibor egy „függetlenként” induló Fidesz-közeli polgármesterjelölt, Krisztin N. László kampányát segítette – írta meg a telex.hu.

Navracsics kiállt a „független” Krisztin mellett

„Krisztin N. László immár 22 éve vezeti Badacsonytomaj városát. Megbízható, dolgos és rutinos településvezető, ezért támogatom Polgármester Úr újraválasztását.

Remélem a jövőben folytathatjuk az évekkel ezelőtt megkezdett együttműködésünket”

– olvasható a miniszter ajánlása a „független” badacsonytomaji polgármester programfüzetében. Abban Krisztin azt írta, hogy nem nevezi meg a hét őt támogató képviselőjelöltet. Mert nem akarja,

„hogy befolyásolják, esetleg bántsák őket”

azért, mert őt támogatják.

Törvénysértő poszt alatt szerepel Navracsics ajánlása

A választási információk között található egy mozgóurna-igénylésről szóló pont is. A polgármester ebben azt írta, hogy szívesen segít az igényléshez szükséges nyomtatvány beszerzésében. A választási törvény szerint azonban

„mozgóurna igénylésére és a szavazóhelyiséghez történő szállításra nyilvános felhívás nem tehető közzé”.

Badacsonytomaj, a zűrök városa

Beszámoltunk arról, hogy Badacsonytomaj 2018-ban kapott pénzt arra, hogy az egykori Tátika étterem ’60-as évekből származó, nemrégiben műemlékké nyilvánított betonépületét és a környező tóparti sétányt felújítsa.

A pályázati kiírás szerint a fejlesztéssel két év alatt, 2020 őszére kellett volna elkészülni, csakhogy a munkálatok annyira megcsúsztak, hogy még 2022 elején is csak a bontási munkáknál tartott a beruházás, azóta pedig le is állt.

A projekt miatt először a Közbeszerzési Döntőbizottság marasztalta el az önkormányzatot. A 2020-as határozat 6 millió forintos pénzbüntetést szabott ki az önkormányzatra, mert Krisztin N. László polgármester a pályázati pénzből a település jegyzőjének és több városházi alkalmazottnak

milliós nagyságrendű összegeket

fizetett ki projektmenedzsment címén, miközben a beruházásnak volt saját projektmenedzsercége. A projektet el is vették az önkormányzattól, végül idén januárban adták át az éttermet.

A június elejei ünnepélyes megnyitón Navracsics Tibor is részt vett:

(Navracsics Tibor / Facebook)

Valódi Hírek