Máris meglett a következménye Orbánék kavarásának: Bezár Budapest egyetlen szabadvízi strandja

A SHO BEACH a Facebookon osztotta meg a szomorú hírt.

Véglegesen és visszavonhatatlanul bezár a budapesti SHO BEACH. Erről a főváros egyetlen szabadvízi strandja számolt be hétfőn a közösségi oldalán. Mint írták, a korábban ott működő MÁK terasz finomságait júliustól az ECHO Residence Hotel Tihany éttermében kóstolhatják meg az érdeklődők.

A strand mellesleg 2021-ben nyílt meg, a projekt költsége 300 millió forintra rúgott. A friss bejegyzésük szerint a terület tulajdonosának döntése áll a bezárás hátterében. A strand megnyitásakor 3 ezer látogatót fogadott, a jegybevétel elérte a 6 millió forintot – részletezte a Portfolio.

Mit lehet tudni még a strandról?

A területet a Property Market Kft. vásárolta meg, a cég pedig közvetve a Garancsi István, illetve Scheer Sándor tulajdonában lévő Market Asset Management Zrt. leányvállalata volt.

Garancsiék cége megvásárolta a Kopaszi Gát Kft-t, amelynek tulajdonosai között volt a Sinus Investment Zrt., a Hernádi Zsolt tulajdonában lévő 4Z Investments Zrt., továbbá 2022 áprilisa óta a DAM Invest Kft.

Utóbbi többségi tulajdonosa a Főnix Magántőkealap, amely a Diófa Alapkezelő szárnyai alá tartozik. A Diófa mögött Tiborcz István, a miniszterelnök veje áll – részletezte a Forbes.

A Kopaszi-gátnál épülő BudaPart projekt kiemelt kormányzati beruházás, annak építése 2016-ban kezdődött. Az önkormányzatnak nincs beleszólása az ott történtekbe.

Idéztük a strand üzemeltetőinek friss bejegyzését

„Kedves Vendégeink!

Sajnálattal tudatjuk, hogy a terület tulajdonosának döntése okán – amely mintegy 6 havi, az idei és jövőbeli nyitásról való részletekbe menő egyeztetést követett és a SHO BEACH üzemeltetése számára teljesen váratlan volt – nem nyitunk ki többé, illetve

a SHO BEACH véglegesen és visszavonhatatlanul bezár 😢😢😢.

A korábban a SHO BEACH-en működő MÁK terasz finomságait júliustól tihanyi ECHO Residence hotel éttermében probalhatjátok ki, melyet júliustól – illetve a jövőben – csapatunk üzemeltet majd.

Szeretettel!

A SHO BEACH csapata”

A hazai strandokról

Az utóbbi időben rendre olyan hírek érkeznek, amelyek arról szólnak, hogy a Balaton egyes partszakaszait kisajátítják, beépítik. Folyamatosan tűnnek el a csobbanni vágyók szeme elől az értékes partszakaszok, így lassan már csak a fizetős fürdőhelyeken lubickolhatunk. Ugyanakkor az Európa-rekorder infláció, a magas rezsiköltségek miatt sok családnak nincs tartaléka a nyárra, így egyre többen kényszerülnek lemondani a nyári fürdőzésekről is.

(Kiemelt képünk forrása: shobeach/YouTube)

Kapcsolódó:

Botrányos lépés: Újabb balatoni strandról tilthatják ki az embereket egy kormányrendelettel (+videó)

Már élezik a késeket Lázárék: Csendben dönthetnek a Balaton-part letarolását döntő törvényről

Valódi Hírek