DK: Jogerősen elmarasztalta a Kúria a fideszes Ughy Attilát a hazugságaiért és a plakátrongálásáért

Ughy Attila egykori fideszes polgármesternek üzent Szaniszló Sándor.

Ughy Attila, a Fidesz bukott polgármestere az egész hazai sajtót megpróbálta átverni egy ügyetlen performansszal. Azzal vádolta meg a XVIII. kerületi önkormányzatot és a Városgazda XVIII. Kerület Nonprofit Zrt-t, hogy tiltott kampányfinanszírozást folytat – részletezte Szaniszló Sándor lapunkhoz is eljuttatott friss közleményében.

Mint kifejtette, Ughy beadványát első fokon a Helyi Választási Bizottság elutasította, majd másodfokon, a Fővárosi Választási Bizottság helyben hagyta. Ez elég volt Ughynak, Tóth Kálmán Fidesz-frakcióvezetőnek és Szarvas Attila KDNP-s volt alpolgármesternek, hogy élő adásban vetemedjen plakátrongálásra, valamint rögtönzött sajtótájékoztató keretében rágalmazásra és hazugságok terjesztésére – mutatott rá a XVIII. kerület közös ellenzéki polgármestere.

Kapcsolódó: A DK feljelentést tesz, mert plakátrongálással kampányolt a XVIII. kerületben a volt fideszes polgármester

A Kúria jogerős döntése értelmében sem az Önkormányzat, sem a Városgazda nem folytat és nem folytatott tiltott kampányfinanszírozást.

„Ezért felszólítom Ughy Attilát, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot az Önkormányzattól, és kövesse meg a Városgazdát.

Elvárom, hogy a megrongált plakátokat 24 órán belül állítsa helyre, és távolítsa el róluk a Kúria által is hazugságnak nyilvánított felülragasztásokat.

Másrészt felszólítom Ughy Attilát, hogy hagyja abba a hazudozást és a kerületi emberek félrevezetését.

Kampányoljon tisztességesen, és ne hazugságokkal akarja elnyerni a szavazók egyszer már elvesztett bizalmát”

– hangsúlyozta Szaniszló Sándor.

Valódi Hírek