Komoly döntést hozott Mirella, akire késsel támadt egy diáktársa Bőnyben

A bőnyi késelés során megsérült gyermek szerencsére már jól van.

Visszamegy az iskolájába az a bőnyi kislány, akire egy hónapja késsel támadt egy diáktársa. Április 29-én érkezett a hír, hogy megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában. A mentőszolgálat munkatársai a sérült diákot azonnal kórházba szállították. A hatodikos lányt megműtötték, immár túl van az életveszélyen.

Kapcsolódó: Döbbenet Bőnyben: A reggeli iskolai késelésről nyilatkozott a támadó kislány anyja

Május elején írtunk arról, hogy 30 napra elrendelte a Győri Járásbíróság a támadó lány letartóztatását. Az információk szerint a gyermeket egy budapesti javítóintézetbe szállították.

„Az ügyészi indítvánnyal egyezően a gyanúsított korára tekintettel egy javítóintézetben kell végrehajtani a kényszerintézkedést, ami ellen senki nem fellebbezet”

– közölte Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.

Kapcsolódó: Döntött a bíróság: Kiderült, mi lesz a sorsa a Bőnyben késelő 12 éves iskolásnak

A megsérült kislánynak, Mirellának a Blikk információi szerint a Győri Rendőrkapitányság épületében, videóhívásban kellett felelevenítenie a történteket.

„El tudott mondani mindent, ami persze megviselte, de majd valahogy túllépünk rajta. Készültünk rá lelkileg, de azért így is elsírta magát, hiába erős, egy ilyen traumát nem lehet ennyi idő alatt feldolgozni.

Fizikálisan szerencsére már jól van, mentálisan viszont még érződik rajta a megrázkódtatás. Rendszeresen járunk vele pszichológushoz, aki segít neki a feldolgozásban”

– mondta a gyermek édesapja a lapnak.

Mirella nemrég ellátogatott az iskolájába, diáktársai nagyon várják már, így úgy döntött, visszamegy régi osztályába. Szülei szerint lehet, hogy már a jövő héten iskolába megy, szerencsére szépen tud mozogni, a röntgenfelvételek is biztatóak.

Mindeközben a bíróság újabb négy hónappal meghosszabbította a támadó kislány letartóztatását.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek