Súlyos baleset történt Pest vármegyében: Azonnal figyelmeztette az utasait a MÁV

Őrbottyán városában baleset történt csütörtökön: egy vonat és egy autó ütközött.

Gépkocsinak ütközött egy személyvonat Őrbottyánban, a Petőfi Sándor utcai vasúti átjáróban. Az autóban 2 személy utazott, ők ki tudtak szállni a járműből. A vonat mintegy 40 utasa szintén elhagyta a szerelvényt – áll a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának csütörtöki közleményében.

Mint írták, a gödöllői hivatásos tűzoltók és a társhatóságok érkeztek a baleset helyszínére. A vonat utasait eközben autóbuszokkal szállították tovább a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.

Megszólalt a MÁV a balesetről

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint már befejeződött a helyszínelés, az érintett szakaszon ismét zavartalanul közlekednek a vonatok. Mutatjuk a csütörtöki bejegyzésüket.

„✅ Befejeződött a helyszínelés, ismét közlekedhetnek a vonatok Őrbottyán és Vácrátót között.

🚌 A Vácról 10:35-kor a Nyugati pályaudvarra induló S71-es (2515) helyett még pótlóbusz közlekedik Őrbottyánig, ahonnan várhatóan 20 perc késéssel indul a vonat a Nyugati pályaudvarra.

Előzmény:

❗ A Nyugati pályaudvarról 8 órakor Vácra elindult S71-es vonat (2532) Őrbottyánban egy autóval ütközött. A balesetben nem sérült meg senki.

❗ A helyszínelés végig- várhatóan a délelőtti órákban- Őrbottyán és Vácrátót között nem közlekedhetnek a vonatok.

⏰ A veresegyházi vonal Budapest és Őrbottyán közötti szakaszán 10-20 perces késésekre, esetenként kimaradó, vagy rövidebb útvonalon közlekedő S71-es vonatokra, az Őrbottyán-Vác szakaszon akár 1 órával hosszabb eljutási időre, pótlóbuszos közlekedésre kell számítani.

ℹ Bevezetett forgalmi rend:

⏰ Budapest és Őrbottyán között az S71-es vonatok közlekednek, esetenként 10-20 perces késésekkel

🚌 Őrbottyán és Vác között pótlóbusz közlekedik, mely Vácon a Galcsek utcából indul

🚂 Vácrátót és Vác között a pótlóbuszokon felül az S77-es vonatokkal is utazhatnak, melyek a fennakadás végéig Vácrátóton is megállnak.”

(MÁVINFORM/Facebook)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek