Döbbenetes videó került elő: Orbán emberei náci propagandát terjesztenek a Hír Tv-n

Sokkoló szinteket lépett a rogáni agymosás.

Velkovics Vilmos „műsorvezető” a náci propaganda példájával kísérelte meg alátámasztani a kormány háborús kommunikációját a Hír Tv-n. Az esetre Tompos Márton, a Momentum politikusa hívta fel a figyelmet.

A politikus által megosztott videóban a Hír Tv Napi aktuális című műsorának egy részlete látható, amelyben Velkovics Földi Lászlóval beszélgetett.

Velkovics Vilmos hazudozott a világháborúról is

„Olyan folyamatok zajlanak, amelyek akár egy világháborúhoz is vezethetnek. Erről beszélt a miniszterelnök is. Világháború már robbant ki szarajevói merénylet és a gleiwitzi rádióállomás megtámadása miatt. Elképzelhető, hogy egy nagyhatalmat olyan helyzetbe hoznak, hogy reagálnia kelljen, ami háborút robbanthat ki?”

– magyarázta a műsorban Velkovics, aki mindezzel az Orbán-kormány jelenlegi háborús uszítását igyekezett megtámogatni, amely szerint a háborúért és annak eszkalációjáért nem annyira Vlagyimir Putyin vagy Oroszország, sokkal inkább „a nyugati világ a felelős”. Mint ismert, a kormányzati háborús plakátokon is kizárólag ellenzéki politikusokat tüntettek fel a háború felelősiként (?), az orosz elnököt nem.

Csúnyán lebukott Orbán propagandistája

Azonban Velkovics „történelmi példája” rávilágít a kormányzati propaganda hazugságaira is. A gleiwitzi rádióállomás állítólagos megtámadása ugyanis

egy német hadművelet volt, amelyet ürügyként használtak Lengyelország megtámadására (!).

Az esettel kapcsolatban a Magyar Hang jelezte: mint kiderült, 1939. augusztus 31-én valójában lengyel egyenruhába öltöztetett németek voltak azok, akik megtámadták a gleiwitzi (gliwicei) rádióadót (!). Az akció Himmler-művelet néven futott, annak végrehajtása Alfred Helmuth Naujocks SS-Sturmbannführer (ezt a rangot az első világháború alatt a rohamcsapatok vezetőjére használták – a szerk.) feladata volt. A csoport az adó elfoglalása után beolvasta azt az üzenetet lengyelül, miszerint ideje háborút indítani Németország ellen. Adolf Hitler egy nappal később a Reichstagban erre hivatkozva jelentette be a Lengyelország elleni háború megindítását.

„Saját területünkön támadtak meg”

– hazudta Hitler 1939. szeptember 1-jén, hozzátéve: csapataik hajnaltól „viszonozzák” a tüzet.

A műsorban úgy vélték, az USA érdeke az ukrajnai háború

Földi László a május 27-i adásban nem igazította ki a műsorvezetőt a gleiwitzi eset vonatkozásában, sőt a „szakértő” azt kérdezte: „és ki az ellenség?”.

Velkovics Vilmos felvetésére, miszerint Oroszország, Földi László azt mondta:

„Oroszország európai ország, és aki egy ilyen katonai együttműködésnek az ellenfele lehet, az az Egyesült Államok. Lehet, hogy meglepő, amit mondok, hiszen az Egyesült Államok az, aminek érdeke, hogy Európában háború legyen,

Moszkvának és Oroszországnak nem érdeke, mert abban ő is tönkremegy”.

Lengyelország elpusztulásáról is szó esett

A korábbi hírszerző, kormánypárti médiaszereplő a műsorban azt is kijelentette:

„ha Lengyelország bele akar keveredni, és el akar pusztulni, akkor tegye”.

Földi László megosztotta az adásban azt is, hogy szerinte amíg Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke, „addig nem lesz tűzszünet”.

Velkovics Vilmos és Rogán Antal vagy hiányoztak a történelemórákról, vagy csak szimplán hazudnak

Tompos Márton felhívta rá a figyelmet, hogy a nürnbergi perben vallották be a német tisztek, hogy egy titkosszolgálati akció volt a gleiwitzi rádióállomás elleni támadás.

„Velkovics Vilmos és Rogán Antal vagy hiányoztak a történelemórákról, vagy csak szimplán hazudnak. Konkrétan a nürnbergi perben vallották be a német tisztek, hogy egy titkosszolgálati akció volt a gleiwitzi rádióállomás elleni támadás. Magyarul

ez egy náci propaganda, amit azért szerveztek meg, hogy legyen »ok« Lengyelország lerohanására.

De persze a putyini propaganda mellett bőven megfér a náci propaganda is a Fidesznél…”

– közölte Velkovics Vilmos hazugságaira reagálva Tompos Márton, aki vonatkozó Facebook-bejegyzésében egy videót is mellékelt az esetről.

Videó:

(Tompos Márton/Facebook)

Valódi Hírek