Mégis gáz van? A rendőrség visszavonta a feljelentés elutasítását Szijjártóék stiklije után

Szijjártó a parlagon heverő lélegeztetőgépek miatt kerül pácba.

A Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium által 4 milliárd forintért beszerzett lélegeztetőgépek miatt több feljelentést tettek az ellenzéki politikusok, ám ezeket sorra elutasította az ügyészség. Gelencsér Ferenc, a Momentum képviselője azonban szerdán értesítést kapott: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) mégis vizsgálja az ügyet.

Gelencsér Ferenc Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Nocsak, nocsak!

Emlékeznek még rá, hogy korábban rekordsebességgel utasították el a lélegeztetőgépek ügyével kapcsolatos feljelentésemet?

Most kaptam egy váratlan értesítést a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól. Az ügyészség ugyanis a panaszomat követően a feljelentés elutasításáról szóló határozatot hosszas gondolkodás után hatályon kívül helyezte.

Végére kell járni, hogy hová lett a magyar emberek 4 milliárd forintja, amelyet felelőtlen módon herdált el a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A következő lépésben ki fogjuk kérni az ügyészség döntését is.

Látni szeretnénk a teljes képet! Folytatjuk tovább!”

(Gelencsér Ferenc/Facebook)

Nem csak Gelencsér tett feljelentést a lélegeztetőgépek miatt

Beszámoltunk arról, hogy áprilisban hűtlen kezelés miatt tett feljelentést a Demokratikus Koalíció az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében – közölte Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke.

Több mint 4 milliárd forint előleget fizetett ki az Orbán-kormány 749 darab kínai lélegeztetőgépért, amelyeket töredékáron próbálnak elárverezni a ceglédi vámáruraktárban. Mint ismert, összesen 17 ezer darab, használhatatlan, túlárazott lélegeztetőgép porosodik a raktárakban, amelyekért 300 milliárd forintot fizetett ki az Orbán-kormány Fidesz-közeli cégeknek a Covid-járvány idején – hívta fel a figyelmet Varga Zoltán.

Közölte: a Demokratikus Koalíció

hűtlen kezelés gyanújával rendőrségi feljelentést tett

a túlárazva megvett és árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében, amelyeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg.

Hangsúlyozta: ezek a milliárdosok vaskos profitot zsebeltek be a Covid-járványra hivatkozva az Orbán-kormány segítségével, miközben magyar emberek tízezrei veszítették életüket a járvány során.

Valódi Hírek