Kövér összehívta a parlamentet Sulyok Tamás lemondatására, de közben történt valami egészen botrányos

A Fidesz frakciója megakadályozza a rendkívüli parlamenti ülés sikerét, ahol Sulyok Tamásról döntenének.

Kedden este a házbizottsági ülésen arról döntöttek, hogy május 31-én, pénteken este 8 órakor tartja meg a parlament azt a rendkívüli ülést, amelyen két ellenzéki napirendi pontot tárgyalnának. Az egyik pont szerint Sulyok Tamás földmaffiás botrányba keveredett köztársasági elnököt váltaná le az ellenzék.

A Fidesz azonnal jelezte, hogy a kormánypárti képviselőcsoportok nem lesznek jelen a rendkívüli ülésen – írta meg a gulyasagyumedia.hu.

Sulyok Tamásról döntenének a Fidesz házelnöke által összehívott rendkívüli parlamenti ülés során a képviselők

Mint ismert, Dobrev Klára keddi sajtótájékoztatóján bejelentette:

összegyűltek a szükséges aláírások

az Országgyűlésben ahhoz, hogy meginduljon a megfosztási eljárás Sulyok Tamás ellen, így Kövér László számára nem maradt más lehetőség, mint összehívni a parlamenti képviselőket. A DK mellett az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP is támogatta az ügyet.

Dobrev Klára feljelentette Sulyok Tamást

Május 22-én, szerdán Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője bizonyítékokkal igazolta, hogy Sulyok Tamás köztörvényes bűnöző. Részletezése szerint az államfő ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben játszott át magyar termőföldeket külföldieknek.

Dobrev hangsúlyozta, hogy Polt Péter vizsgálhat, amit csak akar; pontosan tudható, hogy miért ő áll a Legfőbb Ügyészség élén. Ami fontosabb, hogy egy Sulyok Tamáshoz hasonló ember nem lehet Magyarország államfője.

„Aki bármikor életében súlyos bűncselekményeket követett el, az nem lehet a köztársasági elnök, az nem képviselheti a magyar nemzet egységét”

– emelte ki a DK európai parlamenti képviselője. Hozzátette, teljesen mindegy, hogy az illető a bűneit mikor követte el, az elévülés csak egy szempontból számít: börtönben van a helye, vagy sem.

„A köztársasági elnöknek mennie kell!”

– mondta az EP-képviselő.

A Fidesz megfutamodott

A pénteki rendkívüli ülés nem lesz határozatképes,

mert a házbizottsági ülésre küldött levelében Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt írta, hogy a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja nem megy majd el rá. A Fidesz egyébként a kedd esti házbizottsági ülésen sem vett részt.

Valódi Hírek