Szakértő: Pánikba eshetnek a háborús Fidesz-propagandától a gyerekek (+videó)

A Fidesz-propaganda árt a gyerekeknek, a háborús plakátok csökkentik a biztonságérzetüket a pszichológus szerint.

A gyerekekben félelmet kelthetnek a Fidesz HÁBORÚ feliratú plakátjai, főleg, ha nincs kinek feltenniük a kérdéseiket – erről a Hintalovon Alapítvány gyermekpszichológusa beszélt az RTL Híradónak.

A KDNP-s polgármester áthelyeztette a Fidesz háborús plakátjait

Megírtuk, hogy több szülői panasz is érkezett Farkas Andráshoz, Piliscsaba KDNP-s polgármesteréhez, mert egy iskola mellett háborús plakátokkal igyekszik rémületet kelteni a Fidesz. Ezért

a városvezetés úgy döntött, hogy áthelyeztetik ezeket a plakátokat

közölte Facebook-oldalán a polgármester.

Nem csak Piliscsabán okoz gondot a Fidesz-propaganda

Az egész országot ellepték a Fidesz háborús plakátjai, több esetben oktatási intézmények bejáratához is került belőlük.

Jobbról is, balról is Magyar Péter, Soros György, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely képe, előttük óriási betűkkel a HÁBORÚ szó. Ez a látvány fogadja Budapest belvárosában egy középiskola bejáratánál a diákokat. Amikor reggel megérkeznek, nem tudják kikerülni a Fidesz plakátját.

A gyerekek az utcán, de a tanterem ablakából is a HÁBORÚ feliratot látják.

„Nehéz mit kezdeni azokkal az információkkal vagy azokkal a vizuális információkkal gyerekként, amivel ők találkoznak. Ez lehet félelemkeltő, egy csomó kérdést szülhet bennük”

– mondta a Híradónak Stáhly Katalin pszichológus.

Nem minden gyerek kap választ a kérdéseire

A pszichológus úgy látja, hogy azok a gyerekek vannak jobb helyzetben, akik feltehetik az ezzel kapcsolatos, őket foglalkoztató kérdéseiket szüleiknek vagy tanáraiknak.

Akik azonban nem kapnak megnyugtató válaszokat,

azokban bizonytalanság- és félelemérzés, frusztráció is kialakulhat.

„Fontos lenne foglalkozni nemcsak azzal, hogy hova helyezhető ki egy plakát, ha gyerekeket nézzük. Hanem azzal is, milyen tartalmakat hordoz, az rendben van-e, bárhol látja a gyerek akár az iskola környékén, akár máshol”

– magyarázta a pszichológus.

A Híradó megkereste az iskolákat fenntartó Klebelsberg Központot. Ám nem kaptak választ arra, hogy problémásnak tartják-e az iskolákhoz kihelyezett háborús plakátokat, és ha igen, akkor jelezték-e ezt a Fidesznek.

Valódi Hírek