A DK megüzente Orbánéknak: Ne legyenek gyávák, menjenek el a Sulyok Tamás lemondatására összehívott parlamenti ülésre!

A DK szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a tisztségre.

Kövér László cinikus döntése miatt péntek este dönt az Országgyűlés rendkívüli ülése arról, hogy az ellenzéki pártok kezdeményezésére elindul-e Sulyok Tamás megfosztási eljárása, mert a köztörvényes bűncselekményeket elkövető

köztársasági elnök méltatlanná vált a tisztségére

– hívta fel a figyelmet lapunkhoz eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

Arató Gergely közölte: Sulyok lemondatása mellett az orosz kibertámadások elítéléséről szóló határozati javaslatot is megtárgyalja a parlament pénteken. A Fidesz azonban már előre közölte, hogy nem hajlandó részt venni a pénteki ülésen.

A DK felszólítja a Fidesz képviselőit Sulyok Tamás ügye kapcsán, hogy ne legyenek gyávák, és valljanak színt a parlament előtt:

támogatják-e, hogy egy köztörvényes bűnöző legyen Magyarország köztársasági elnöke,

vagy hajlandók az államfőt megfosztani a tisztségétől – emelte ki a politikus.

Ha a Fidesz távol marad az üléstől, akkor beismeri: Sulyok éppen azért alkalmas Orbán államfőjének, mert vélhetően bűncselekmények sorozatát követte el, és vélhetően bűnszervezetben, pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldiek kezébe. Ezért minél hamarabb kormányváltásra van szükség! – hangsúlyozta Arató Gergely.

Mi vagyunk az ellenzék, és az a dolgunk, hogy Dobrev Klára vezetésével legyőzzük a Fideszt, és egy európai Magyarországot teremtsünk. Ezért kérünk minden változást akaró embert, hogy június 9-én szavazzon a legnagyobb ellenzéki erőre, a Dobrev Klára vezette DK-MSZP-Párbeszéd listára!

– zárta közleményét a DK frakcióvezető-helyettese.

Valódi Hírek