Érik a következő fideszes bukás? Kövér László összehívja a Sulyok Tamás lemondatására kezdeményezett parlamenti ülést

Még a héten le akarják váltani Sulyok Tamás államfőt; Kövér László számára nem marad választás.

Mint ismert, Dobrev Klára keddi sajtótájékoztatóján bejelentette:

összegyűltek a szükséges aláírások

az Országgyűlésben ahhoz, hogy meginduljon a megfosztási eljárás Sulyok Tamás ellen, így Kövér László számára nem marad más lehetőség, mint összehívni a parlamenti képviselőket. A DK mellett az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP is támogatta az ügyet.

Tordai Bence párbeszédes országgyűlési képviselő közösségi oldalán jelentette be kedden késő délután, hogy a parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi május 30-ra. Az ellenzék a héten le akarja váltani a földmaffiás botrányba keveredett Sulyok Tamást, aki cselekedeteivel méltatlanná vált az államfői posztra.

Tordai Bence Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Összeül a parlament, hogy rendkívüli ülésen tárgyaljuk meg a külügy elleni orosz hekkertámadást és a Sulyok Tamás államfő elleni megfosztási eljárást.

Kezdeményezésemre az ellenzéki kollégákkal közösen beadtuk az indítványt az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívására, amelynek időpontjára 2024. május 30. napját javasoljuk.

A napirend a következő lesz:

1. A Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszerét ért kibertámadás elítéléséről és az ennek következtében szükséges lépések megtételéről szóló határozati javaslat megtárgyalása.

2. A köztársasági elnök tisztségtől való megfosztásának kezdeményezéséről szóló javaslat megtárgyalása.

Elvárjuk, hogy Kövér László ne húzza az időt, és hívja össze holnaputánra az ülést, ahogy azt is elvárjuk, hogy a fideszes képviselők méltóztassanak befáradni a munkahelyükre. És Szijjártótól Orbánon át Sulyokig hagyják abba a szánalmas menekülést, terelést és magyarázkodást, hogy végre egyenesen és tényszerűen beszélhessünk az embereket felháborító, újabb fideszes botrányokról!”

Kövér László máris lépett

Alig telt el két óra Tordai Bence posztja után, Kövér László villámgyorsan összehívta az Országgyűlés Házbizottságának ülését, amelyen a rendkívüli parlamenti ülés részleteit tárgyalják meg. Az ülést kedd este fél nyolcra hívta össze a házelnök.

A hvg.hu értesülései szerint

Kövér arra tesz javaslatot, hogy péntek este nyolc órakor tartsák meg

az ellenzéki kezdeményezésre összehívandó parlamenti ülést. Ezzel szemben a parlamenti ellenzéki frakciók csütörtökön szeretnének Sulyok lemondásáról szavazni.

(Tordai Bence / Facebook)

Valódi Hírek