Most érkezett: Elképesztő riogatásra készülnek Orbánék vasárnap

Orbán propagandistája friss részleteket osztott meg a „békemenet”-ről. Így fogják hergelni az embereket vasárnap.

Minden idők legnagyobb békemenetére készül a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), ami

„bizonyságtétel, tanúságtétel is lesz”

– tudatta ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Új útvonalon fognak vonulni

Az „alkotmányjogász” elmondta: a június 1-jei esemény annyiban mindenképpen más lesz az eddigiekhez képest, hogy új útvonalon, új helyszínen tartják meg, a „béke szigete” szimbóluma alatt zajlik.

A demonstrációra 11 órától várják majd a résztvevőket a gyülekezőhelyen, a Lánchíd pesti oldalán, onnan indul a menet 13 órakor a Margitszigetre – ismertette Lomnici.

Azt mondta: talán még soha nem kaptak ilyen sok visszajelzést a fővárosból, vidékről és a külhoni magyarság részéről.

Sok mindent remél Lomnici

Úgy fogalmazott, a jelzésekből „hatalmas erő árad”, és reméli, a tömeg önmagában is megtestesíti majd ezt az erőt. Ennek szerinte több oka van, de főként az, hogy „az emberek csak a magyar miniszterelnökben bíznak, hogy Magyarországot kívül tudja tartani a háborúból” – állította.

Beszélt még „háborús pszichózis”-ról és „polgárháborús hangulat”-ról is

Arra a kérdésre, van-e olyan szándék, hogy a kormánypártok szimpatizánsai is szerveznek egy nagy demonstrációt, megmutatva, milyen sokan vannak, többen, mint Magyar Péter támogatói, Lomnici közölte: „egy kisebbségi komplexusból táplálkozó és a bosszú által éltetett politikai méregtelenítő kúrát” nem nevezne kampánykörútnak. Magyar Péter „háborúpártiságát” pedig azzal támasztotta alá, hogy egy lengyel lapnak azt nyilatkozta, az oroszoknak ki kell vonulniuk a Krímből.

A szóvivő szerint egyre feljebb teszik a lécet az európai politikusok „a háborús pszichózis jegyében”, emellett szerinte „van egy polgárháborús hangulat irányába történő elmozdulás, és ennek az érintett politikuspalánta azért egy zászlóvivője”.

Lomnici meggyőződéssel állította azt is, hogy „ennek a pszichózisnak, gyűlöletkampánynak, polgárháborús hangulatnak esett áldozatául a szlovák miniszterelnök Szlovákiában”.

Azt is mondta: a békemenetre mindenkit várnak, pártpolitikai hovatartozás, ideológiai kötöttségek nélkül, ez alapvetően pártpolitikán túlmutató kérdés – mesélte Lomnici.

Kifejtette, hogy amikor azt mondja, a békemenet ebben az időszakban valószínűleg a világ legnagyobb ilyen megmozdulása lesz, az nem túlzás szerinte.

Lomnici elkeseredett

„Az Európai Unió helyzetét tekintve elkeserítő, hogy sehol máshol vagy nem hagynak ilyen megmozdulást megvalósítani, vagy egyszerűen nincs az a tömegigény, hogy beszorítsák a saját politikusaikat az emberek egy békepárti álláspontba”

– magyarázta.

Lomnici azt mondta: június 1-jén olyan tömegre számít, hogy már nem lesz értelme a számháborúnak, és „amelynek a hangja elhallatszik Brüsszelig”.

(MTI)

Valódi Hírek