Begyulladt Kövér László? Nagyon durva dologgal hergeli a választókat két héttel a szavazás előtt

Kövér László Újfehértón járt.

Ilyen súlyos kihívás előtt Európa és Magyarország még nem állt, soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most – jelentette ki az Kövér László szerda este Újfehértón.

Kapcsolódó: Kövér László is csatlakozott a bujkáló Orbánhoz: Olyat mondott a titkos kampányrendezvényen, hogy csak pislogsz

A választás tétje: béke vagy háború címmel rendezett lakossági fórumon az Országgyűlés elnöke azt mondta, „mozgósításban, meggyőzésben, a felelősség felkeltésében jobbnak kell lennünk”, mint az ellenzék.

A Fidesz országos választmányának elnöke azt állította, hogy 2010-ben komoly fordulat történt Magyarországon, „a romeltakarítás és a stabilizáció (sic!) után olyan 10 év következett, amikor az ország gazdasági helyzete évről évre javult, az emberek jobb anyagi helyzetbe kerültek, nőtt a nyugdíjak értéke és a családos keresők jövedelmi pozíciói„. Propagandisztikus állításait érdemben semmivel nem támasztotta alá.

Mondandója több szempontból is érdekes. 2010-ben még kevesebb mint 28 ezer nyugdíjas visszafoglalkoztatott volt az országban (a 65-74 éves korosztályból) , 2023-ban ez a szám már megközelítette a 115 ezret. Mindez a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerőpiaccal összefüggő adatsorából olvasható ki. Ez a tény nem épp a gazdasági jólétről árulkodik.

Kapcsolódó: Befutott a kormány súlyos bizonyítványa: Botrányos számok érkeztek a nyugdíjasokról

Az Országgyűlés elnöke szerdán hosszan sorolta az Orbán-kormány intézkedéseit, kiemelve a világszerte elismert (?) családpolitikát, a nemzetpolitikában bekövetkezett változásokat és a keleti nyitás politikáját.

Kövér László szerint sokaknak nem tetszik, hogy Magyarország „önálló hangon merte megfogalmazni az érdekeit”, mint ahogy az sem, hogy „képesek, hajlandók és mernek a béke mellett érvelni, az igazság oldalán állni”.

Köztudott, hogy Orbán Viktor szinte bolondul azért, ha szembeszállhat a közösség akaratával. Álláspontjával rendre egyedül marad az uniós politikusok között, ugyanis ő mindig b-t mond, amíg a többiek a-t. Minden bizonnyal ez lehet az oka, hogy az Európai Unió torkig van a magyar kormányfővel. Többen jelezték már, hogy szívesen megmutatnák neki a kifelé vezető ajtót.

Kapcsolódó: Robbant a bomba: Aláírásgyűjtés indult Orbán Viktor kizárásáért az EU-ban

A rohamosan közelgő választásokról

A június 9-i választás arról is szól, hogy „a világ nagyobbik része hatással tud-e lenni Európa háborúpárti részére”, és ennek érdekében minden eszközt megragadnak – fogalmazott a házelnök Újfehértón, majd feltette a kérdést:

„hagyjuk-e hogy mások kockára tegyék az eredményeinket azzal, hogy belerángatnak a háborúba”,

vagy történelmi elődeinkhez – Hunyadi Jánostól az 1956-os hősökig –

„méltók tudunk maradni, és a megfelelő helyre húzzuk az ikszet”.

Méltatlan mondandóját úgy folytatta, meglátása szerint

„minden magyar embernek ma az a kötelessége (sic!),

hogy arra a politikai közösségre adja a voksát, amely egyedül beszél és tesz a békéért, és nem hagyja, hogy belerángassanak bennünket a háborúba”

Hozzátette,

„aki a szívére hallgat, a Fidesz-KDNP-re szavaz, aki az eszére hallgat, meg pláne”.

Az újfehértói lakossági fórumon bemutatták a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltjét és az önkormányzati képviselői posztra jelölteket is.

A Fidesz kilátásairól

A választásokon indulókról, a közvélemény-kutató intézetek adatsorairól rendre beszámolunk.

A kormányzó párt áprilisban csupán 35 százalékon állt a biztos szavazó pártválasztók körében a Republikon Intézet adatai szerint. A közvélemény-kutató cég megjegyezte, hogy a kegyelmi ügy és Magyar Péter megjelenése a kormányzó párt népszerűségének évek óta nem látott csökkenését eredményezte.

Április 22-én, hétfőn publikálta közvélemény-kutatási adatait a Závecz Research. Felmérésük szerint a Fidesz minden korábbinál rosszabbul szerepelt áprilisban. A szavazókorú népesség 25 százaléka, de még a biztos pártválasztóknak is mindössze 33 százaléka szavazna a Deutsch Tamás vezette Fidesz-listára.

Az IDEA Intézet 2024. március 31. és 2024. április 8. között készített pártpreferencia-kutatása eredményeit fejtette ki április 19-én. A részletezésük szerint február elején még a biztos szavazók 44 százaléka voksolt volna a Fidesz-KDNP-re.

Ám márciusra ez az arány 2 százalékponttal, áprilisra pedig további 4 százalékponttal csökkent. Ilyen mértékű népszerűségvesztésre hosszú évek óta nem volt példa a Fidesz-KDNP esetében – jegyezték meg.

Minderről >>ITT<< olvashatsz részletesen.

(MTI/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Elmebaj: Bayer Zsolték pusztító szöveggel toborozzák Orbán híveit a vonulás nélküli „Békemenet”-re

Valódi Hírek