Elmebaj: Bayer Zsolték pusztító szöveggel toborozzák Orbán híveit a vonulás nélküli „Békemenet”-re

Több téma is terítékre került a Békemenettel kapcsolatban. Egyebek mellett még Adolf Hitlerről is beszéltek a sajtótájékoztatón.

Sem béke, sem menet nem lesz Orbánék megszokottnál kisebb parádéján

Mint ismert, idén is megrendezik a Fidesz „Békemenet” nevű parádéját, amelynek már meg is találták a mottóját.

„Eddig, és ne tovább!”

– üzenik a Békemenet szervezői a kormányközeli (ál-)Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnökének közlése szerint.

Csizmadia László szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: abban a helyzetben vonul majd a Békemenet, „amikor Párizs, London és talán Berlin is atomháborút vizionál, feledve Hirosimát és Nagaszakit” – fogalmazott.

Kiderült, hogy a Békemenetre érkezők június 1-jén 11 órától 13 óráig gyülekeznek a Lánchíd pesti oldalán, majd az id. Antall József rakpart, Jászai Mari tér, Margit híd útvonalon keresztül vonulnak a Margit-szigetre, az alsó nagyrétre. Csizmadia László kérdésre válaszolva azt mondta: Menczer Tamás, a kormánypártok kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint

maga Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a Békemeneten.

Az MTI közlése szerint Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője is jelen volt a sajtótájékoztatón, aki azt mondta: a mostani Békemenetet „egy igazán sorsdöntő pillanatban rendezik meg„, hiszen – állította – „ma háború és béke között kell választani”.

Ilyen lesz a „Békemenet”

Széles Gábor nagyvállalkozó pedig azt mondta el, hogy „szerencsére csak az ország kisebbik részének tetszik, ha lázítják”.

„Hitler iránt is rajongtak,

ám, ha tudták volna a németek, hogy hová vezeti őket, nem rajongtak volna érte”

– állapította meg.

Bayerék botrányos dumával toborozzák a közönséget

Még Bayer Zsolt is ott volt, aki azt mondta: 20-30 évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy az a Nyugat, amelyre a vasfüggöny mögül évtizedekig vágyakoztunk, úgy fog kinézni, ahogy ma kinéz: „káosz, anarchia és bizonytalanság jellemzi” – állította.

„Ez a Nyugat a háború eszkalációjában (súlyosbításában – a szerk.) utazik, miközben Magyarország a béke szigete.

Aki szeretné, hogy az is maradjon, ott a helye a Békemeneten”

– uszított Bayer Zsolt.

A sajtótájékoztatón Stefka István újságíró, Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője és Fricz Tamás „politológus”, a CÖF-CÖKA kuratóriumának tagja is részt vett.

Úgy tűnik, kiadta a Fidesz a parancsot az összes propagandistájának a rendezvényre való toborzáshoz. Az azonban figyelemre méltó tény, hogy az eddigi „békemenet”-ektől eltérően nem lesz felvonulás. Azt már megszokhattuk, hogy a béke érdekében való kiállás helyett a háborús uszításról szólnak ezek a rendezvények, azonban immáron a leglényegesebb elem, a „menet” sem valósul meg.

Valódi Hírek