Mi folyik Magyarországon? Arcfelismerő kamerák is jönnek a kínai rendőrök mellé

Épül a totális diktatúra.

Nem tették nyilvánossá a megállapodást. Ám félő, hogy Orbán Viktorék a kínai rendőrök érkezésével egyidőben arcfelismerő kamerákat is telepítenek Magyarországra – írta meg a vsquare.org.

Totális diktatúra épülhet

A Belügyminisztérium nem hozta nyilvánosságra a kínai rendőrök magyarországi járőrözését érintő biztonsági megállapodást. Ám a járőrökkel együtt fejlett AI-val (mesterséges intelligenciával), például

arcfelismerő szoftverrel ellátott térfigyelő kamerákat is telepíthetnek a kínaiak.

A portál a kínai–magyar tárgyalásokra rálátó forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök találkozóján a kamerák kérdése is szóba került.

Az arcfelismerő kamerák nem csak az Orbán-rendszer ellenzőit aggasztják

A portál arra figyelmeztet, hogy még akkor is aggasztó a kamerák jelenléte, ha a cél csak a Magyarországon élő kínaiak megfigyelése. A kínai befektetések, intézmények és azok munkatársainak megfigyelése egy európai országban aggaszthatja a NATO-szövetségeseket. Hiszen az arcfelismerő kamerák a kínai hadsereghez / hírszerzéshez köthetőek.

Akár nyugati szankciók alatt álló techcégek is szerepet kapnak a gyártásban / telepítésben.

Belgrádban 2019-től indult el a kínai Huawei arcfelismerő képességgel bíró térfigyelő kameráinak telepítése. Bár az arcfelismerő funkciót hivatalosan nem használják,

a hatóságok ezt bevetve szabtak ki bírságokat tüntetőkre.

Az EU-ban már figyelmeztettek a kamerákra

Beszámoltunk róla, hogy Pintér Sándor és kínai kollégája február közepén megállapodtak: közösen járőröznek majd a magyar és kínai rendőrök.

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén április 10-én a „Kínai rendőri tevékenység Európában” címen tartottak vitát. Az ügy napirendre tűzését az Újítsuk meg Európát! nevű liberális frakció kezdeményezte, amiért rendkívül aggasztónak tartják, hogy egy friss megállapodás alapján hamarosan kínai rendőrök járőrözhetnek magyar kollégáikkal közösen Magyarországon.

„Ezeket a rendőrőrsöket és »a kínai rendőrség jelenlétét (Kína – a szerk.) arra használja, hogy megfenyegesse és elhallgattassa a másként gondolkodókat. A titkos és törvénytelen rendőri műveletek sértik a demokráciát, a jogállamiságot és az alapvető jogokat, és

óriási veszélyt jelentenek az Európai Unió és tagállamai biztonságára.

Ezért az Európai Bizottság, valamint a kormányközi EU Tanács azonnali fellépését igénylik«”

– írták a levélben, amelyben a képviselők a többi politikai csoport támogatását kérték a kínai rendőrök miatt kezdeményezett vita lefolytatásához.

Orbán Viktor kormánya egyszerűen csak hazudik

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Facebook-posztban jelezte: Orbán Viktor „szuverén” kormánya ugyan arról hadovál, hogy csak a turistás helyeken fog néhány kínai rendőr a magyaroknak tolmácsolni, de ez egyszerűen hazugság (!). A politikus figyelmeztetett, Orbánék kétes megállapodása nyomán,

átvehetjük Kínától a totális diktatúra alapját adó arcfelismerő kamerarendszerüket is.

Valódi Hírek