Tragikus baleset: Traktoros gázolt halálra egy motorost

Vádat emeltek a halálos balesetet okozó traktoros ellen.

Egy gyorshajtásban előző motoros halálát okozta az a szabálytalanul, tiltott helyen közlekedő traktoros, aki ellen Zalaegerszegen emeltek vádat – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Jánky Judit tájékoztatása szerint az 50 éves, Hahóton élő férfi tavaly május 1-jén Fakospuszta irányából Nagykanizsa felé haladt traktorjával a 74-es főúton, noha

azon a szakaszon tilos lassú járművel közlekedni.

Hozzátette: a traktornak nem volt érvényes forgalmi engedélye, nem működött a féklámpája, a helyzetjelzője és a jobb oldali hátsó irányjelzője sem, a felszerelt homlokrakodónak pedig

nem volt hatósági engedélye.

Amikor a férfi a járművel Hahótnál egy útkereszteződéshez ért, balra irányjelzett, de figyelmetlensége miatt úgy kezdte meg a kanyarodást, hogy nem adott elsőbbséget az őt már előző – a megengedett 90 helyett 116-118 kilométer/órás sebességgel haladó – motorkerékpárnak.

A motoros a traktor bal első kerekének és a homlokrakodó bal oldalának ütközött,

a helyszínen életét vesztette.

A balesetet a motoros gyorshajtása mellett a traktoros közlekedési szabálysértése okozta. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség ezért a traktoros ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat – közölték.

(MTI)

Valódi Hírek