Ebből még cirkusz lesz: Repkednek a milliók Nyírbogáton, elképesztő turpisság bukott ki

Hadházy Ákos a közösségi oldalán részletezte a furcsaságokat.

Arcátlanul zsebeli be az uniós pénzeket Simon Miklós fideszes képviselő és felesége Simonné Rizsák Ildikó nyírbogáti polgármester családja által alkotott hálózat – írta Hadházy Ákos szerdán a Facebookon. A turpisság, amire bukkant olyan kusza és hosszú, hogy egy Facebook-posztban ki sem lehetett fejteni.

Kapcsolódó: Dézsából ömlött a közpénz a falusi fideszesekre: Semjén Zsolt vadásztársasága is szép summát akasztott le

Hadházy részletezése szerint az érintettek

milliós értékben részesültek a támogatásokból.

Ironikus, hogy a Fidesz mindeközben Brüsszellel hadakozik, Orbán Viktor egyenesen el akarja foglalni a belga fővárost.

Köztudott, hogy a magyar miniszterelnök szinte bolondul azért, ha szembeszállhat a közösség akaratával. Álláspontjával rendre egyedül marad az uniós politikusok között, ugyanis ő mindig b-t mond, amíg a többiek a-t. Minden bizonnyal ez lehet az oka, hogy az Európai Unió torkig van a magyar kormányfővel. Többen jelezték már, hogy szívesen megmutatnák neki a kifelé vezető ajtót.

Idéztük Hadházy Ákos friss bejegyzését

„Valami egészen pofátlan módon sz0pja le az EU-s pénzeket a dr. Simon Miklós fideszes képviselő és felesége , Dr Simonné dr. Rizsák Ildikó nyírbogáti polgármester családja által alkotott hálózat.

Annyira sok a pofátlan huncutság, hogy egy posztban nem is tudom elmesélni.

Kezdjük a végén: tavaly decemberben a NYÍREGYHÁZI HÁZIORVOS LÁNYUK (korábban a Simon házaspáré) cége (Nyír-Medicina 2023 Humán Egészségügyi BT) 14 MILLIÓT kapott »A LEADER-HELYI AKCIÓCSOPORTOK EGYÜTTMŰKÖDÉSI TEVÉKENYSÉGEINEK ELŐKÉSZÍTÉSE ÉS MEGVALÓSÍTÁSA« fantázianevű projektre.

Hogy mit csináltak ebből a pénzből és kivel működtek együtt, nem tudni, mert sem a nyilvános adatbázisban, sem bárhol máshol az interneten nincs erről szó.

Ellenben NYÍRBOGÁTON UGYANILYEN »EGYÜTTMŰKÖDÉSI« PROJEKTEKRE TÖBB MÁS CSALÁDTAG, VAGY AZ ÁLTALUK GRÜNDOLT EGYESÜLET IS KAPOTT PÉNZT.

Összesen mintegy 120 milliót osztottak ki az »EGY JOBB ÉLETÉRT EGYESÜLET« nevű, a POLGÁRMESTER ÁLTAL IRÁNYÍTOTT ún. Helyi Akciócsoport vezetésével:

  • -maga a -polgármesternő által vezetett »Egy jobb életért« Egyesület három projektben is e»együttműködött« valakivel (9+19+17 millió)
  • -a polgármester testvérének ( 15 millió)
  • -a polgármester unokaöccsének KÉT PROJEKTJE is együttműködik valakivel (egymással?? 10.6 és 10.8 millió)
  • -az unokaöcs feleségének (14 millió)
  • -a szintén családtagok által gründolt EGYÜTT EGYMÁSÉRT EGYESÜLET (25 millió)”

A konkrét projektekről alig-alig fellelhető valami

„Ahogy mondtam, a konkrét projektekről alig-alig fellelhető valami a neten (ami a webarchívumban fellelhető, arról majd külön posztban számolok be).

Az »Egy Jobb Életért Egyesület”«nevű helyi akciócsoport honlapján néhány szemelvény fellelhető, pl itt: http://egyjobbeletert.hu/tanulmany-egyutt-a-szilagysagban…

Ebből az derül ki, hogy »tanulmányok« biztosan készültek dögivel , illetve tartottak két »Ételnapot« is. A tanulmány szerint »Az alábbi rendezvények mindegyike úgy lett megszervezve, hogy azon minden korosztály részt vehessen és jól érezze magát.

A programok szervezésénél mindig figyelembe vettük a célokat és ehhez igazítva kerültek megvalósításra.

A rendezvények alkalmával mindig személyesen találkozhattunk Szilágycseh polgármesterével és a Gal Tövishat Leader Hacs munkatársaival.

A rendezvényeknek köszönhetően erősödött a két település közti kapcsolat.

A programok alkalmával lehetőség nyílt a jógyakorlatokra, a tapasztalatcserére, és a két térség lehetőségeinek feltárására.

A helyi vállalkozók, civil szférában dolgozók, a helyi intézmények vezetői is általában részt vettek ezeken a rendezvényeken így a külföldi partnereink őket is megismerhették és betekintést nyerhettek a világukba.

A projektet mindenféleképp jó döntés volt megvalósítani, hiszen nagyon erős és mély kapcsolat alakult ki a két település vezetői és a két Leader Hacs dolgozói között.«

A már-már Simonka Györgyöt meghazudtolóan ügyködő politikus házaspár neve amúgy akkor lett országosan ismert, miután Simon Miklós a képviselőséget választotta a polgármesterség helyett,

a polgármesterként helyébe lépő felesége busás jutalmat és kitüntetést adott neki.

Tényleg meg tudnak még lepni, hogy miközben teli szájjal kuncsorgunk az EU-s pénzekér, ami becsorog, már szívják is le szakmányban (a polgi lánya ugye néhány hónapja kapta a 15 milliót)

Folyt köv.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek