Kapaszkodj meg a székbe! Orbán kedvenc „civil” szervezete átadta a Szellemi Honvédő Díjakat

És még mindig nincs április 1-je!

Ha Hofi Géza még élne, túl sokat nem kellene törnie a fejét azon, hogy előadásait milyen tartalommal töltse meg. Az elmúlt hetekben/hónapokban/években ugyanis számtalan olyan esemény történt, amely önmagában is paródiának tekinthető.

Ezt a sort gyarapítja az úgynevezett Civil Összefogás FórumOrbán Viktor kedvenc „civil” szervezete, amely sokszor veszi a Fidesz kampánytevékenységeit a nevére, hogy a párt ezáltal elkerülhesse a kampánytámogatási szabályokkal kapcsolatos felelősség terhét – péntek délutáni rendezvénye, amelyen átadták a – most figyelj! – Szellemi Honvédő Díjakat.

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány,

a CÖF-CÖKA tevékenysége fontos a nemzet számára és sok terhet vesz le a kormányzat válláról

– jelentette ki a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára azon a pénteki budapesti ünnepségen, amelyen a CÖF-CÖKA átadta a Szellemi Honvédő Díjakat.

Szalay-Bobrovniczky Vince – a honvédelmi miniszter testvére – azt mondta, a kormány „meg van győződve arról, hogy a civil szervezetek komoly építő kövei a nemzetnek (biztosan ezért vegzálják Orbánék a velük kritikus civileket… – a szerk.), ezért a velük történő együttműködés nemzeti ügy„. Ezért a kormányzat 2018-hoz képest mára megnégyszerezte a valódi (sic!!) civil szervezetek támogatását – tette hozzá a politikus, a díjátadó fővédnöke.

Elmondta: a CÖF-CÖKA az elmúlt másfél évtizedben „kiemelkedő tevékenységet végzett” annak érdekében, hogy Magyarországon polgári, nemzeti kormányzás jöjjön létre 2010-ben, majd ez folyamatosan fenn is maradjon. Magyarul nem is titkolják, hogy mindent megtett a CÖF Orbánék hatalomra jutásáért, illetve annak fenntartásáért. Ez ám a civilség!

A békemenetek megszervezésével, a „civilitika” tudományának megalapozásával, a Civil Együttműködési Tanács, majd az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanács (EUCET) létrehozásával folyamatosan támogatja Magyarország kormányát, amiért köszönet illeti a szervezetet – fűzte hozzá.

Úgy vélekedett, hogy jelenleg

honvédő háború zajlik szuverenitásunk megvédése érdekében” (sic!),

amelyben olyan emberekre van szükség, mint a díjazottak.

Ezzel kapcsolatban kitért arra, hogy szerinte „Lengyelországban jelenleg a jogállam lebontása zajlik„, (amiért elszámoltatják az előző kormányzatban dolgozó bűnözőket – a szerk.), és ebben a helyzetben senki nem szól egy szót sem azok közül az európai politikusok közül, akik naponta fejezik ki aggodalmukat a magyar jogállamiságért. „De meg fogjuk védeni magunkat” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Vince.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke beszédében úgy vélekedett, hogy mint őshonos európai nemzet képviselői, kötelességük részt vállalni a kontinens politikájában, „építeni, nem rombolni„.

Közölte, tisztelik az Európai Unió kulturális sokszínűségét, a tagállamok szuverenitását, tevékenységük az „Isten, haza, család” hármas egységére fókuszál. Ennek mentén különböztetik meg – folytatta – a jót és a rosszat. Vagyis a gondoskodó kormány jó, ám a csődöt nyakunkba akasztó kormányzás rossz. A jólétet növelő beruházások együttese jó, ám a rablóprivatizáció és az illegális bevándorlás rossz – állította.

A családhoz kötődés jó, ám a „gyermekeink közé settenkedő (…) LMBTQ rossz. A külföldi munkavállalók határozott idejű foglalkoztatása jó, de a politikai hatalom átvételére irányuló gazdasági bevándorlás és a migránskvóta rossz. Az Egyesült Államok mintájára létrejövő államközösség rossz” – sorolta.

Végül úgy vélekedett: az Európai Unió akkor lehet valódi képviselője a demokráciának, a népfelségnek, ha az egyenrangú nemzetek politikáját követi.

A 2023. évi Szellemi Honvédő Díjakat Varga Judit,

az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke, volt igazságügyi miniszter, Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kurátora és Konrad Sutarski Magyarországon élő lengyel író, költő, történész vehették át az ünnepségen.

A negyedik díjazott az olasz Unione Generale del Lavoro (UGL) olasz keresztény-nemzeti szakszervezet, amelynek képviselője az EUCET tavaly novemberi budapesti kongresszusán vette át az elismerést.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény)

Valódi Hírek