Brutális részletek érkeztek a halálos helikopter-balesetről: Ez történt a becsapódás előtti pillanatokban

Sokkoló dolog történt az iráni helikopter-baleset előtt.

Beszámoltunk róla, hogy helikopter-balesetben meghalt Ebrahim Raiszi, Irán elnöke. A tragédia részleteiről osztott meg sokkoló részleteket a balesetben meghalt államfő kabinetfőnöke kedden az állami televíziócsatornán.

Golam-Husszein Eszmaili arról beszélt: a tragédia derült időben, világos nappal történt. Az elnök gépe helikopterrajban közlekedett Tabríz felé; a három jármű közül az övé volt az utolsó. A felszállás után fél órával vastag felhőtakaróhoz értek, emiatt a raj közepén közlekedő gép pilótája utasítást adott az utazási magasság emelésére.

Így tűnt el az iráni elnök gépe a helikopter-baleset során

Nem sokkal később a kabinetfőnököt szállító helikopter pilótája észlelte, hogy az elnöki gép eltűnt a háttérből. Miután a kabinetfőnök megkérdezte, miért fordultak vissza, a pilóta elárulta, hogy nem látják az elnök gépét. A legénység akkor azt feltételezte, hogy az elnöki helikopter kényszerleszállást hajtott végre.

A levegőben maradt gépek perceken keresztül köröztek a levegőben, amikor megszakadt a rádiókapcsolat. Emiatt végül a két másik gépnek végül ténylegesen kényszerleszállást kellett végrehajtania egy rézbánya mellett.

Mint ismert, vasárnap az iráni elnök mellett nyolc másik magas rangú személy, köztük Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter is meghalt a katasztrófa következtében. Ebrahim Raiszi úti célja Kelet-Azerbajdzsán lett volna, ahol ő és a stábja a tervek szerint a helyi elnökkel, Ilham Aliyevvel találkozott volna.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek