Miért lehet jó választás a WPC falburkolat, ha építkezés előtt állunk?

A speciálisan gyártott burkolatok számtalan olyan előnnyel szolgálnak, amellyel például a hagyományos fa nem rendelkezik. Építkezéskor, de még felújítások során is érdemes egy pillantást vetni rá, hiszen nagyon sok bosszúságtól és felesleges munkától kímélhetjük meg magunkat. A falak burkolását hatékonyan és gyorsan lehet megoldani, és ha úgy ítéljük meg, akkor egy kivitelező is tud segíteni a burkolat felhelyezésében.

Legnagyobb előnye az, hogy számtalan formában és színben kapható

Ezt azonnal le is ellenőrizhetjük például a WPC DECK WPC falburkolat kínálatában. Teraszok burkolására, kerítés építéséhez, falak burkolására, stég építéséhez, de még az otthoni konditerem burkolásához is ajánlják. Színek terén igen széles a választék, így például Anthracite, Dark brown, Green, Grey, Mocca, Caramel, Coffee vagy a népszerű Silver is kérhető.

Milyen előnyei vannak még, ha falburkolatként telepítjük?

Mint tudjuk a falak szigetelése nem egyszerű, és nagyon sok kiadással jár. A hagyományos burkolatok azonban idővel tönkremennek, hiszen a piszkot egy idő után nem lehet eltávolítani, és sajnos újra kell színezni.

A modern és harmonikus megjelenést kínáló burkolat számtalan későbbi, felesleges munkától tudja megkímélni a háztulajdonosokat. Ezek a burkolatok egyszerűen tisztán tarthatók, hiszen csupán egy finom sörtéjű seprű, vagy kefe kell hozzá. Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nagyobb koszt észlelünk rajta, hiszen jól bírja a magasnyomású mosót is.

Jól ellenáll az időjárásnak

A jégeső egyre gyakoribb hazánkban, így amikor a házak burkolása a cél, akkor olyan anyagot érdemes választani, amely ennek is jól ellenáll. Jó hírünk van, hiszen a WPC burkolatok ezen a téren is igen jól teljesítenek. A jég mellett gyakorlatilag meg sem kottyan neki az UV-sugárzás, hiszen a színét jól megtartja, és az eső sem tesz kárt benne.

Miből készül a burkolat?

A burkolatnak igen magas a cellulóztartalma és előállításakor törekednek arra, hogy a fa, valamint a plasztik előnyös tulajdonságai is megtalálhatóak legyenek benne. A repedésálló és könnyen megmunkálható kompozit 50-75%-ban tartalmaz farostot, amelynek mennyisége az alapanyag típusától függ.

Ezenfelül tartalmaz még újrahasznosított műanyagot, színezőanyagot és kötőanyagot is. A gyalult és csiszolt felületnek fa illata és érzete is van, így akik ragaszkodnak a hagyományos fa anyaghoz, azok is bátran letehetik mellette a voksukat. Falburkolatként használva sokkal előnyösebb a fánál, hiszen jobban tárolja a hőt, ezéltal nyári időszakban sokkal kevésbé tud felmelegedni. Telepítésével akár a nyári hűtési költségeken is spórolhatunk.

Lakossági, valamint ipari felhasználásra is bevethető és a megrendelő választhatja meg, hogy álló vagy fekvő elrendezésű legyen. A mai modern kornak tökéletesen megfelelő burkolóanyag, amelynek számtalan pozitív tulajdonsága révén egyre elterjedtebb az alkalmazása. Kiváló minősége miatt a kivitelező cégek is egyre gyakrabban ajánlják az ügyfeleknek, ha a házak burkolásáról van szó.