Dobrev Klára: Orbán a kiszolgáltatott munkaerő országává tette hazánkat

Dobrev Klára Szombathelyen beszélt az Orbán-rendszer leváltásáról.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Dobrev Klára szombaton Szombathelyen tartott kampányrendezvényt. Bár a rendezvényt péntekre tervezték, az EP-listavezető a Partizán vitáján vett részt, ezért halasztották egy nappal későbbre az eseményt.

A viták fontosak

Egy demokratának ott a helye a vitán.

„Aki elsunnyog a vita elől, az nem akarja, hogy számon kérjék.”

Vagy nem tudja, hogy mit akar, vagy be akarja csapni a választókat. A demokratikus vita a választópolgárok érdeke, hogy az emberek tudhassák, hogy mire adják le a szavazatukat – kezdte beszédét Dobrev Klára.

A Fidesz 14 éve nem hajlandó mást mondani, csak azt, hogy: „Folytatjuk!” Kitérnek a vita elől, elsunnyognak – fűzte hozzá.

Tudnunk kell, hogy ki mit képvisel. Így lesz számonkérhető egy politikus. Ahhoz, hogy tudjuk, hogy egy politikus vagy egy párt mire készül, szükség van nyilvános vitákra. A Demokratikus Koalíció ott lesz minden vitán, megragadnak minden lehetőséget, nem futamodnak meg – jelentette ki az EP-képviselő.

„A Partizán-vitán volt egy-két kemény pillanat, de legalább feketén-fehéren kiderült, hogy ki mit képvisel. Toroczkai László szerint például Európa szét fog esni”

– ismertette a péntek este egyik fontos pillanatát.

Dobrev Klára nagyon szeretné tudni, hogy a Fidesz és a TISZA Párt milyen Európát szeretne. Miután elsunnyogták a vitát, ez sem derült ki.

A béreket és nyugdíjakat rendezni kell

Európai minimálbér-szabályozásra van szükség.

„Nem lehetünk egyre olcsóbb munkaerő a világban”

– hangsúlyozta.

Tisztességes minimálbérre van szükség. Ezzel az unióban egyetlen miniszterelnök nem értett egyet: Orbán Viktor. Ő az, aki

kiszolgáltatott, olcsó munkaerővé akarja tenni a magyar embereket.

Amióta Orbán kormányoz: a régió mintaországából sereghajtók lettünk. 2010-ben, amikor átvette a kormányzást, a magyar fizetések és nyugdíjak jobbak voltak, mint a környező országokban. Mára azonban Románia is megelőzött minket – mondta el Dobrev.

Békés megyéből már Romániába járnak át dolgozni a magyarok,

mert ott magasabbak a bérek. És már nem csak dolgozni mennek. Sokszor az egészségügyi ellátást is ott veszik igénybe, mert Romániában jobb az egészségügy, mint nálunk – ismertette a döbbenetes tényeket.

2010 óta, amióta Orbán kormányoz minket, a kiszolgáltatott munkaerő és az elüldözött magyar munkaerő országa lettünk – összegezte.

A választók szociáldemokrata – zöld programot akarnak

A magyar emberek tisztességesen akarnak élni. Jó oktatást szeretnének. Megbecsülésre, és olyan jövedelemre vágynak, amiből meg tudnak élni. Az emberek normális egészségügyi ellátást akarnak. Azt akarják, hogy kontrollálják a milliárdosokat – mondta.

Márpedig ez a szociáldemokrata – zöld program, amit a demokratikus ellenzék kínál.

A képviselő elmondta, hogy a szakértők számításai szerint minimum 350 ezer forint kell ahhoz, hogy egy ember egyszerűen, de tisztességesen megéljen. Minimum 250 ezer forintra van szükség ahhoz, hogy fogcsikorgatva ki lehessen jönni egy hónapban.

Ma Magyarországon az emberek túlnyomó többsége épphogy megél.

Közösen kell változtatni

Az új kormány csak a civilekkel, a szakértőkkel és a választókkal közösen tud változtatni.

Dobrev Klára magabiztos, mert felkészült az Orbán-rendszer leváltására,

és az azt követő kormányzásra is.

Ám a kormányváltás nem megy magától 2010-ben Orbán a választási törvénnyel csapdát állított az ellenzék elé – mondta el az EP-képviselő.

Az egymással veszekedő ellenzéki pártok nem tudják leváltani Orbán rendszerét. 2019-ben viszont az ellenzék összefogott, és úgy döntött, hogy egy körzetben egy ellenzéki jelölt indul.

Az idei év rengeteg fordulatot hozott

Döbbenetesen kezdődött a 2024-es év: a Fidesz politikusai beleroppantak a ped0filbotrányba, ahol kiderült az, hogy mennyire mocskos emberek irányítják ezt az országot. A botrányba számos politikus bukott be,e a Fidesz félmillió szavazót veszített.

De a kegyelmi-botrány helyett jött valaki, aki nem Orbán-rendszerét akarja leváltani, hanem az ellenzéket.

Dobrev viszont csak és kizárólag azt tekinti ellenzéki politikusnak, aki arra esküdött fel, hogy leváltsa Orbán rendszerét. Az ellenzéknek most jobban össze kell tartania, mint bármikor, hiszen az orbáni rémálomnak csak közös erővel lehet véget vetni.

(Dobrev Klára / Facebook)

Valódi Hírek