Dobrev Klára: Nekem egyetlen ellenfelem van, és azt Orbán Viktornak hívják (+fotók)

Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője a hét elején Nyíregyházán lépett színpadra.

Az ellenzéknek meg kell ismételnie 2019. októberi sikerét. Az ellenzéki pártoknak nem egymást kell legyőzniük, hanem Orbán Viktort és rendszerét – jelentette ki Dobrev Klára a DK, az MSZP és a Párbeszéd választási fórumán hétfőn Nyíregyházán.

„Nekem egyetlenegy ellenfelem van, de az kérlelhetetlenül, és azt Orbán Viktornak hívják”

– fogalmazott a helyi művelődési központban tartott kampányeseményen a hárompárti szövetség EP-listavezetője.

Mint mondta, sok millió szavazó azt várja, hogy végre egy új alternatívára, egy szabadabb országra szavazhasson, nem pedig Orbán Viktorra, aki a Fideszben ülő tettestársaival tönkretette az országot.

„Ezért nekünk nincsen szükségünk Orbán nélküli Fideszre. Én nem vagyok hajlandó koalíciót kötni egy lázáros Fidesszel, egy Németh Szilárdos, vagy Kósa Lajosos Fidesszel sem, nekünk a Fideszből van elegünk”

– szögezte le Dobrev Klára. Szavai szerint ezt az avítt (elavult, kopottas – a szerk.), jobboldali politikát csak baloldalról lehet leváltani. Csak egy szociáldemokrata–zöld erős politika tudja megszólítani azt a milliónyi embert, akiket ez a rendszer elfelejtett, és az önkormányzatoknak visszaadni azt szabadságot, amivel lehetőségük van segíteni az állampolgárokon – fogalmazott.

A DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője kifejtette, a jobboldali pártok – a Fidesztől a Mi Hazánkon át a Tisza Pártig – a szuverenitás mögé bújva egy gyenge Európát és ebben egy kirekesztett Magyarországot látnak. Pedig

Magyarországnak az egyre egységesebb és erősebb Európának a közepén kell elhelyezkednie.

Hozzátette, a gazdasági problémák, az energiaválságok, a koronavírus-járvány és a háború ellenére Európa egységesebb és erősebb lett. Európa szorosabb szövetséget alkot, mint korábban – mondta.

Egész Európa együtt áll, Orbán viszont velük szembe menetel – mutatott rá a Demokratikus Koalíció EP-képviselője. Megjegyezte, ma Magyarország még összehunyorított szemekkel sem látszik európai demokratikus országnak, mert a kormány tönkretette azt. Dobrev Klára szerint ezt csak úgy lehet megállítani, ha június 9-én minél több választó a közös ellenzéki szövetségre szavaz. Így megállíthatják Orbán Viktor uralkodását – mutatott rá.

Retteg a Fidesz az erős Európától

Elmondta, mint a tömjénfüsttől, úgy retteg a Fidesz egy erős Európától. A szuverenitás indokával nem akarnak itthon az európai minimálbérről, a minimálnyugdíjról vagy a családtámogatási rendszer bevezetéséről, a klímavédelmi programokról, vagy az egészségügyi unióhoz történő csatlakozásról beszélni, pedig Magyarországnak szüksége van ezek európai szintű szabályozására és hazai bevezetésére – fejtette ki.

Ugyanígy retteg a kormánypárt az Európai Ügyészséghez történő csatlakozástól is,

„sok fideszes szó szerint a szabadságáért küzd, amikor az Európai Ügyészség ellen küzd”

– hangsúlyozta Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője.

Megjegyezte, az a gazdasági politika, amit Orbán Viktor képvisel, az a magyarok elszegényedéséhez vezet.

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese, alelnöke a fórumon úgy fogalmazott, Magyarország bajban van. Az emberek hétköznapi, a korábbi baloldali kabinetek alatt megteremtett biztonságát fenyegeti a kormány a elvszerűtlen és esztelen, a Nyugattól egyre távolabb kerülő orbáni külpolitikával, az amatőr, rendkívüli veszélyes honvédelmi politikával és a teljesen kiszámítható belbiztonsági politikával – mutatott rá.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke beszédében arra kérte a hallgatóságot, hogy aki változást akar Nyíregyházán és a megyében, az szavazzon június 9-én az ellenzéki szövetség nyíregyházi jelöljére, Jeszenszki Andrásra, vagy a szövetség vidéki jelöltjeire.

Fotók az eseményről

Dobrev Klára a minap a közösségi oldalán osztott meg pár felvételt a nyíregyházi látogatásáról.

A DK, az MSZP és a Párbeszéd választási fóruma Nyíregyházán

A DK, az MSZP és a Párbeszéd választási fóruma Nyíregyházán

Dobrev Klára Nyíregyházán 2024 májusában

Dobrev Klára Nyíregyházán 2024 májusában

A DK–MSZP–Párbeszéd rendezvénye Nyíregyházán 2024 májusában

A DK, az MSZP és a Párbeszéd választási fóruma Nyíregyházán

Dobrev Klára Nyíregyházán 2024 májusában

Dobrev Klára Nyíregyházán 2024 májusában

A DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője

A DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője

(MTI/Facebook)

Valódi Hírek