Az ereszcsatorna szerepe

Egy épület esetén a vízelvezetés az egyik legfontosabb feladat, amiről gondoskodnunk kell. Ennek többféle terepe is van, hiszen egyrészt a tetőről lezúduló vízmennyiséggel kell valamit kezdeni, másrészt pedig a talaj felől, illetve akár alatti területeket is meg kell védeni.

Az eresz fentről segít

A Betolemez ereszcsatorna kínálatában található modell, az INGURI 150/100 gyakorlatilag egy olyan összetett szisztéma, amellyel minden igénynek meg lehet felelni. Eredményesen elvezeti a vizet, így segít meghosszabbítani magának a tetőnek, valamint az ingatlan homlokzatának makulátlan állapotát.

Tökéletesen passzol a különböző cserepeslemezekhez is, az élettartama pedig azokéhoz hasonlóan igencsak hosszú. Ennek az az oka, hogy kiemelkedően színvonalas alapanyagból készítik az egyes modulokat, méghozzá olyanból, amiknek mind a két fele ellenálló bevonatot kapott. Minden egyes rész, amelyet össze kell szerelni ahhoz, hogy végül elkészüljön a kész rendszer, úgy lett kialakítva, hogy az összeállítás egyszerű, gyors és könnyű legyen.

Ideális kialakítás

Ennek a konkrét modellnek pontosan olyan a formája, valamint a mélysége, hogy tökéletesen el tudja vezetni a csapadékot, még abban az esetben is, ha egyszerre nagyobb mennyiségről kell gondoskodni.

Mivel az alapanyag tekintetében sem kötöttek kompromisszumot, ezért nem kell aggódni amiatt, hogy nem fogja majd bírni a terhelést, illetve az időjárás viszontagságait. Színvonalas és strapabíró kivitel, amely nem kezd el korrodálódni az idő folyamán, és az erős UV-sugárzás hatására sem kopik le a színe. Nem véletlenül vállal a gyártó hosszú évekre szóló garanciát.

A színek is nagy mozgásteret biztosítanak a vásárlók számára, hét különböző árnyalat közül lehet ugyanis válogatni. A cseresznye, a tégla, a grafit, a barna csokoládé, a sötétbarna, a fehér és a fekete változat is elérhető a Betolemez választékában.

A tűzihorganyzott acélra többrétegű bevonat kerül, ez biztosítja a korrózióval szembeni védelmet, valamint a hosszú élettartamot. A 0,6 mm-es lemezvastagság stabil és jól ellenáll még a mechanikai behatásoknak is.

Miért olyan fontos a megfelelő vízelvezetés?

A csapadék elvezetése több szempontból is nagy jelentőséggel bír. Már említettük, hogy magának a tetőfedésnek a védelmében is szerepet játszik, de emellett az sem mindegy, hogy milyen mértékben éri vagy nem éri nedvesség a falazatot. Amennyiben a nedvesség beszivárog a szerkezetbe, és hosszú időn keresztül ott is marad, akkor megkezdi romboló hatását. Az épület beltere felé haladva megnöveli a benti páratartalmat, ezzel táptalajként szolgál az egészségre is káros penészgombáknak.

Azonban nemcsak az ingatlanban élők számára, hanem magának az épületnek is káros a nedves falazat. Az elsőként szembetűnő esztétikai problémákat ugyanis nagyon rövid idő alatt komoly szerkezetromlás követi, amit már csak nehezen vagy egyáltalán nem lehet a későbbiekben kijavítani. Előzzük meg ezt a helyzetet, és gondoskodjunk az ereszcsatorna telepítéséről!