Káosz a magyar utakon: Balesetekkel startolt a hétfő

Egy baleset Balatonfőkajár környékén történt.

Teherautó és személygépkocsi karambolozott a 710-es főúton, Balatonfőkajárnál hétfőn hajnalban. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták – közölte az MTI-vel a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

A baleset az 1-es kilométer előtt történt, a 7205-ös út közelében – tájékoztattak.

Mire számíthatnak a közlekedők hétfőn reggel?

Az Útinform részletezése szerint az M3-as autópályán, a főváros irányába, az M0-s csomópontnál több gépjármű összeütközött. A 14-es kilométernél az előzőleg kiépített terelés és a reggeli erős forgalom hatására a torlódás 6 kilométer hosszú.

Az M5-ösön is történt baleset, a Budapest felé vezető oldalon, Gyál térségében több gépjármű összeütközött. A 16-os kilométernél egy sávon halad a forgalom – írták.

A tájékoztatás szerint az M7-es autópályán, a Letenye felé vezető oldalon kaszálást végeznek. A 19-es és az 50-es kilométer között – mozgó munkavégzés mellett – egy sávon halad a forgalom. A torlódás 3 kilométer hosszú.

A közúti ellenőrzésekről

Összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség, amely elsősorban a tehergépjárművek és autóbuszok, valamint a járművek vezetői ellenőrzésére terjed ki – közölte a minap a hatóság.

Mint kifejtették, a ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján lépnek akcióba. A rendőrség 2024. május 13. és 19. között Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

A ROADPOL Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében a rendőrök elsősorban a vezető- és pihenőidővel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. Emellett a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét ellenőrzik.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Hétfőtől készülhetünk: Gigantikus közúti ellenzőrést tart a rendőrség

Valódi Hírek