Valami nem stimmel Orbánéknál: Lázár János hirtelen reszketni kezdett a kínaiaktól

Gyanút fogott Lázár János. Orbán Viktor miniszterét elfogta a pánik a kínaiak „ajándékától”.

Mégsem akkora „sikertörténet” a magyar–kínai barátság?

Olyan dolgok derültek ki, amelyek alapján arra lehet következtetni, hogy mégsem annyira zökkenőmentes az a „gyümölcsöző”-nek nevezett kínai–magyar barátság, mint ahogy azt Orbán Viktorék kormánya megpróbálja elhitetni – hívta fel a figyelmet hírlevelében a VSquare.

Azt írták, Hszi Csin-ping budapesti látogatása okán az Orbán-kormány látványos lelkesedést mutat a kínai vasúti projektek iránt, és jelezték azt is, hogy az ezzel kapcsolatos nemzetbiztonsági kockázatokat sem hajlandók tudomásul venni.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor maga fejtette ki ebbéli nézetit, amikor a Mol-toronynál egyebek közt arról is beszélt a Telexnek, hogy szerinte a kínai rendőrök magyarországi bevetése teljesen normális dolog. Sőt, a miniszterelnök elmondta, számára rendkívül örömteli, ha kínai turisták özönlik el Magyarországot.

A portál ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy észlelhető némi ellentmondás a kormányzat Kínával kapcsolatos zárt ajtók mögötti és nyilvános kommunikációja között.

Lázár János megijedt a kínaiktól

A portál egy bennfentes forrásra hivatkozva megosztott a nyilvánossággal egy tavalyi biztonsági incidenst, amelyről azt írták, hogy a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium vezető tisztségviselői – köztük maga Lázár János is – kaptak vonatmodelleket ajándékba a Budapest–Belgrád vasútvonal fejlesztésében résztvevő kínai partnerektől.

Mint írták, az ilyesmi bevett gyakorlat Kínában, ám ennek ellenére a minisztériumban mégis kitört a pánik, ugyanis gyanút fogtak a kínai ajándékkal kapcsolatban. A kínai ajándékokat azonnali műszaki biztonsági vizsgálatra küldték, hogy ellenőrizzék,

nincs-e bennük beépített lehallgatóeszköz.

A vizsgálat során végül nem találtak poloskát az „ajándékokban”. A VSquare az üggyel kapcsolatban megkereste Lázár Jánosékat, ahonnan azt a választ kapták, hogy „a kínaiak korábban sosem hoztak játékokat ajándékba, mivel a tárcánál csak komoly munkával foglalkoznak”.

(népszava.hu nyomán)

Valódi Hírek