Figyelmeztetnek: Készüljünk előre, szerdán mindenhol rendőrökbe botlunk majd

Nem lesz egyszerű napunk, a rendőrök mellett lezárások is jönnek.

Szerdán 0 órától péntek éjfélig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest rendőrfőkapitánya a főváros teljes területére – közölte a rendőrség a police.hu-n.

„A fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása”

– olvasható a közleményben.

Péntekig lezárásokra készülhetünk

Akár dolgozni megyünk, akár hazaindulunk, érdemes előre készülni: a kínai elnök látogatása miatt Budapesten hatalmas lezárásokba botlunk majd.

A fokozott ellenőrzés idején, vagyis szerda és péntek között Magyarországra jön Hszi Csin-ping kínai elnök a párizsi és a belgrádi látogatása után. A találkozó előkészítésén a külügyminisztérium dolgozik, de konkrétumokat eddig nem közöltek. A kínai elnök programjáról semmit nem közöltek a sajtóval.

Orbán Viktor már tűkön ülve várja Kína teljhatalmú urát

Május 8-a és 10-e között a kínai elnök, Hszi Csin-ping lesz Orbán Viktor vendége. Erről Gulyás Gergely kancelláriaminiszter tájékoztatott csütörtökön a kormányinfón. Megjegyezte, 20 éve nem került sor ilyen csúcstalálkozóra a magyar fővárosban.

Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn álhírnek minősítette azt a korábbi sajtóértesülést, hogy a kínai elnök Pécsre is elmenne. Mindössze annyit közölt, hogy Hszi Csin-ping magyarországi látogatása során 16 megállapodást már biztosan alá fognak írni a felek, két másikról még egyeztetés folyik.

Kapcsolódó:

Hirtelen fellibbent a függöny: Évtizedek óta nem látott banzájra készül Orbán május elején

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek