A DK országos rendezvénysorozattal ünnepli a május 9-ei Európa-napot (+videó)

A DK az Európa-nap alkalmából május 9-én rendezvényeket tart országszerte.

Május 9-én, csütörtökön ünnepeljük az Európa-napot. Idén két fontos dologról emlékezünk meg: 74 éve ezen a napon rakták le az Európai Unió megalakulásának alapköveit. Emellett immár 20 éve annak, hogy Magyarország a közösség tagja – emlékeztetett Rónai Sándor keddi sajtótájékoztatóján.

Mint azt a Demokratikus Koalíción EP-képviselője elmondta, a DK országos rendezvénysorozattal emlékezik meg a jeles napról. A párt csütörtökön, hazánk mind a 19 megyéjében, városokban és kistelepüléseken tart Európa-napi rendezvényeket. Az eseményeken az érdeklődők az ország legnagyobb ellenzéki közösségének politikusaival találkozhatnak – tette hozzá.

Részletezése szerint a jeles napra Európa-kvízzel készülnek a szervezők, a látogatók pedig eltölthetnek egy jó hangulatú délutánt.

Az Európa-nap nem csak azért fontos a Demokratikus Koalíció számára, mert a párt Magyarország legeurópaibb pártja, amely egyedüli magyar pártként képviseli az egységes és erős Európa gondolatát. Az Európa-nap a DK közösségének egyik legfontosabb napja – hangsúlyozta a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje.

Május 9-én büszkén mondhatjuk el magunkról, hogy az EU számukra nem csupán a szabad határokat, szabad piacot és szabad gondolkodást jelképezi, hanem magát a szabadságot is, amelyet nem vehet el egyetlen kormány sem – folytatta.

„Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk”

– fogalmazott Rónai Sándor.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek