Itt a vége: Karácsony Gergely három ellenfele is bedobta a törölközőt hétfőn

Három főpolgármester-jelölt is visszavonulót fújt a véghajrában.

Mint írtuk, hétfőn délután 4 órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választás kapcsán. A startvonalhoz csak azok állhatnak, akiknek a már említett időpontig sikerül összegyűjteniük a településenként meghatározott számú ajánlást. Az ajánlóívek leadására már csak pár órájuk maradt. A választási bizottság az ajánlások ellenőrzése után hivatalosan nyilvántartásba veszi a jelöltet.

Kapcsolódó: Ketyeg az óra: Rohamosan közelít a határidő, forr a levegő a választások körül

A jelenlegi főpolgármesterről

Mint ismert, Karácsony Gergely a DK–MSZP–Párbeszéd jelöltje Budapesten a főpolgármesteri címre. A három párt pár hónapja úgy döntött, közös jelöltekkel vág neki az önkormányzati és az európai parlamenti választásoknak.

Kapcsolódó: Dobrev Klára és Karácsony Gergely együtt vonult az Élet menetén

A kormányzó párt jelöltjéről

A Fidesz főpolgármester-jelöltje Szentkirályi Alexandra, aki a kormányszóvivői posztot dobta el, hogy Orbán Viktor kedvében járjon. Szentkirályi Brüsszelből hozatott kampányfőnököt. Hidvéghi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést. Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas kormánypárti politikusok közé. Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül, és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál.

Minderről >>ITT<< olvashatsz részletesen.

Vitézy Dávid is versenybe szállt

Vitézy Dávid hosszas hezitálás után végül március 19-én jelentette be, hogy elindul a főpolgármester-választáson. A BKK volt vezérigazgatója, a Közlekedési Múzeum korábbi vezetője, rövid ideig közlekedési államtitkár ezt a közösségi oldalán adta hírül.

Április közepén Brenner Koloman, a Jobbik–Konzervatívok immár egykori főpolgármester-jelöltje bejelentette, hogy visszalép Vitézy javára.

Mi a helyzet most?

Időközben Kajtor Gábor, a Szabad Ország Mozgalom jelöltje és a függetlenként induló Nimmervoll Márk Erik is visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől a Nemzeti Választási Iroda adatbázisa szerint.

Május 2-án írtunk arról, hogy Kolek Márton Ottó független főpolgármester-jelölt is úgy döntött, kiszáll a versenyből. Nem ő volt az első, aki feladta a küzdelmet. Beszámoltunk arról, hogy április 29-én Simon Szilárd Attila dobta be a törölközőt.

Május 6-án a függetlenként induló Ács László, az Új Magyar Birodalmi Mozgalom jelöltje, Ferenczik József, valamint a Nemzetegyesítő Mozgalom jelöltje, Kovács János is jelezte, hogy mégsem indul a főpolgármesteri címért.

Kapcsolódó:

Szentkirályi Alexandra bepánikolt: Itt a kínos videó a magyarázkodásáról

Hatalmasat taknyolt Szentkirályi Alexandra: Méretes bakira mutatott rá Karácsony Gergely

Valódi Hírek