Fotóval: Lépett a hałálos balesetet okozó, szlalomozva száguldozó embercsempész ellen az ügyészség

Az Ásotthalom környékén elfogott embercsempész ellen vádat emelt az ügyészség.

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a moldáv férfival szemben, aki tavaly nyáron okozott hałálos tömegszerencsétlenséget, miközben a rendőri ellenőrzés elől menekült.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 10-én, éjfélkor, Ásotthalom térségében felvett furgonjába 19, a szerb–magyar határon illegálisan átkísért határsértőt, majd velük az 55-ös főúton elindult. Ott igazoltatni akarta őt a hatóság egyik embere. Utóbbi jelzésére a vádlott először megállt, majd mielőtt autójához értek volna a rendőrök, váratlanul továbbhajtott.

A járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés kíséretében üldözőbe vették a férfit, aki nagy sebességgel menekült, amíg egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett. Az autója kisodródott, és az ároknak csapódott. A vádlott ezután egy közeli erdőbe menekült, ahol később elfogta a rendőrség – részletezték a minap az ügyészség weboldalán.

Kapcsolódó: Kiderült: Rendőrök elől próbált elmenekülni az embercsempész – felborult a kisbusszal Ásotthalomnál

Mint írták, a baleset következtében a járműben szállított határsértők közül

egy gyermek a helyszínen életét vesztette,

5 fő súlyos, 13 sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a vádlottat minősített embercsempészéssel és hałálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.

A hatóság fotót is készített a helyszínen

Az ügyészség fotója a 2023 augusztusában, Ásotthalomnál történt balesetről

Az ügyészség fotója a 2023 augusztusában, Ásotthalomnál történt balesetről

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek