Már össze is csomagolt Sulyok Tamás: Ezekkel az ajándékokkal halmozza el Ferenc pápát az államfő

Ferenc pápa Sulyok Tamás államfőtől három ajándékot fog kapni.

Három művészeti tárgyat visz a Vatikánba ajándékként Sulyok Tamás. Mint ismert, a köztársasági elnök csütörtökön Ferenc pápához utazik. A Szentatya mellette a Nemzeti Zarándoklat résztvevőit is kihallgatáson fogadja.

Sulyok Tamás meglátogatta Ferenc pápa katolikus egyházfőt, komoly ajándékokkal készül

A magyar államfő első ajándéka a Blikk információ szerint a középkori magyar történelmet és szent királyainkat bemutató Képes Krónika díszmásolati példánya. Emellett egy matyóhímzéssel ellátott, hófehér alapú, arany mintázattal tarkított oltárterítővel is meglepi a köztársasági elnök a Szentatyát. Továbbá egy, a feltámadás, az újjászületés és

a termékenység szimbólumaként számon tartott hímes húsvéti tojást is ajándékba kapott Ferenc pápa Sulyok Tamástól.

A remekműveket díszdobozban szállítják a Vatikánba, egytől egyig felajánlásként érkeztek a megalkotóiktól.

A lap értesülései szerint a köztársasági elnök másfél órás látogatáson vesz majd részt, a négyszemközti audiencia után a Szentatyával együtt fogadja majd a Nemzeti Zarándoklat magyar tagjait. Értük szentmisét mond majd a Szent Péter-bazilikában Erdő Péter.

A zarándoklatot mellesleg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hirdette meg az egyházfő 2023-as budapesti látogatásának évfordulója alkalmából. Az államfő a pápai audiencián feleségével, Zsuzsanna asszonnyal és gyermekeikkel lesz jelen.

Kapcsolódó:

Szívszaggató: Ferenc pápa nagyon komoly kéréssel fordult az összegyűlt hívekhez a Vatikánban

Valódi Hírek