Mit művelnek Orbánék? Kövér László általános iskolásokkal kampányol, kiakadtak a szülők

A CPAC gálavacsoráján énekelnek majd.

A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola hetedikeseiből, illetve nyolcadikosaiból álló Laudate lánykórusa énekel majd a CPAC Hungary (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) gálavacsoráján, április 25-én az Operaházban – tudta meg a szabadeuropa.hu.

A szülők felháborodtak

A kiszivárgott belső levelezésből kiderült, hogy a szülők nem szeretnék, ha a gyermekeik politikai eseményen vennének részt, ezt az iskola vezetésének is jelezték. Az iskola igazgatója, Friedrich Attila a szülők aggódó levelére annyit válaszolt, hogy a felkérést egy „civil szervezettől”, – a fideszes hátterű – Alapjogokért Központtól kapták.

„A vacsorát megelőzően nemzetközi vendégeinknek szeretnénk egy kis ízelítőt adni az igen gazdag hagyománnyal rendelkező és magas színvonalú magyar zenei kultúrából. Ez a mi deklarált küldetésünk, kórusaink a magyar zenei kultúra képviselői.

Az esemény zártkörű, nem sajtónyilvános.

A fellépés helyszíne az Opera, ami számunkra a fellépés kulturális jellegét támasztotta alá. A fellépés a vacsora előtt lesz, a kórus egyszerre énekel három darabot, majd a gyerekek távoznak, beszédeket nem hallanak.

Ezek alapján úgy láttuk, hogy ez a konkrét esemény nem pártpolitikai jellegű, hanem kulturális.

A fellépésért honoráriumot kapunk,

amiből a 7-8. osztályos lányok számára varratunk új kórusruhát”

– írta az intézmény vezetője.

Kellenek a jó kapcsolatok

A kórusiskola vezetője arról is írt a szülőknek, hogy szükség van a jó kapcsolatokra. Az intézmény bővítését tavaly nem engedélyezték a gazdasági helyzet miatt, azonban Friedrich szeretné azt napirenden tartani. Erre pedig jó lehetőségnek kínálkozik a gálavacsora, amelynek fővédnöke Kövér László házelnök.

A szülők nem értenek egyet az intézmény politikai szerepvállalásával, az iskola és a gyermekek esetleges kampánycélra való felhasználásával. A felháborodásukat követően a kórusiskola úgy döntött, hogy nem kötelező a gálavacsorán énekelni

„Miután ez nem egy szokványos szolgálat, vagy koncert, szeretnénk lehetőséget biztosítani mindenkinek, hogy szabadon dönthessen, vállalja, vagy nem vállalja a részvételt”

– szólt az e-mail.

Az egyik szülő szerint azonban a kórusvezető, Sapszon Ferenc személyesen kereste a gyermekek szüleit, így sokan nem mertek nemet mondani.

Amint a portál írta: nem először fordul elő, hogy a kórus hasonló helyzetben lép fel: a karmelitában is énekeltek már.

Valódi Hírek