Érik az újabb balhé a reformátusoknál: Balog Zoltán által kinevezett esperes indul fideszes színekben Mohácson

Négy éve a templomban forgatott kampányfilmet Wébel Zsolt.

A világi állásáról nem mondana le

2020 után – saját ígéretét megszegve – ismét indul az önkormányzati választáson Wébel Zsolt. A Baranya (vár)megyei lelkész 2006 óta a Fidesz–KDNP képviselője Mohácson. Wébelt Balog Zoltán 2024 januárjában iktatta be Baranya megyei esperesnek.

A lelkész úgy vállalta el a pozíciót, hogy lemond a világi szerepvállalásokról.

Azt gondolhatta, hogy ennek eleget is tett, amikor lemondott a mohácsi gazdasági bizottsági elnöki tisztségéről. Az egyház vezetése ezt a lépést el is fogadta. Ám van olyan – igencsak világi – tisztség, amelyet az esperes láthatóan nem szívesen engedne el.

Pávkovics Gábor, az idén a polgármesteri székért újra elinduló fideszes politikus kampányplakátját ugyanis szerepel Wébel Zsolt is. A polgármester szerdán, a kampány hivatalos indulásakor osztotta meg a fotót a közösségi oldalán.

Pávkovics neve onnan lehet ismerős, hogy tavaly nyáron több százezer forintra bírságolták, mert ittasan balesetezett a rollerével.

Pávkovics Gábor Wébel Zsolt

Pávkovics Gábor kampányplakátja

Kampányfilm a templomban

Az esperes az egyház és az állam szétválasztását valószínűleg a XXI. században sem tartja időszerűnek. Négy éve, 2020-ban egy

református templomban forgatott kampányfilmmel jelentkezett be

a mohácsi választókerületben.

Wébel azonban azonban nem csak erről ismert a környéken. Még 2019-ben bukkant fel a neve egy munkaügyi perben. Az ügyről a nepszava.hu számolt be. A cikk szerint Wébel az előzetes megbeszéléssel ellentétben nem engedte el hosszabb szabadságra a Magyarországi Református Egyház által üzemeltetett hajléktalanszállóról az egyik kollégát.

A férfi a rokonai gondozását vállalta az Egyesült Államokban. Miután Wébel megígérte neki, hogy szabadságra mehet, ő megvette a repülőjegyét, Wébel azonban később közölte vele, hogy nem kaphat szabadságot. A munkaügyi bíróság a dolgozó mellett foglalt állást.

Wébel azonban az elvesztett pert követően sem fizette ki a férfi elmaradt bérét.

Megjegyzendő, hogy az utóbbi ügyről szóló cikket 2019. március 25-én publikálták. Hogy azóta megtörtént-e a kifizetés, nem tudjuk.

Valódi Hírek