Hazudott Berki Sándor: Nem most, hanem már tavaly novemberben kilépett a Párbeszédből

Az egész magyar sajtót átverte.

Szerdán végigfutott a hazai médián a hír, miszerint Berki Sándor, listáról bejutott kvótapolitikus kilép a Párbeszédből.

Berki Sándor a Facebookján azzal indokolta a kilépését, hogy

„a párt olyan úton indult el, ami nem tükrözi eredeti céljait, és ez a párton belül olyan változásokat indított el, amivel nem tudtam azonosulni”

Ez az indoklás Berki időzítésével együtt (t.i. pár nappal a DK-MSZP-Párbeszéd koalíció kampánynyitója után) arra engedett következtetni, hogy Berki a létrejött szociáldemokrata-zöld koalíció miatt lép ki a pártjából.

Erről azonban szó sincs, Berki a mai bejelentésével a teljes közvéleményt félrevezette.

Lapunkhoz ugyanis eljutott egy e-mail, melynek tanúsága szerint Berki Sándor már fél évvel ezelőtt, 2023. november 30-án kezdeményezte kilépését a Párbeszédből a pártigazgatónál:

.

Ezt megerősíti a Párbeszéd szerdai közleménye is, akik azt írták:

„A Párbeszéd – ZÖLDEK tudomásul vette Berki Sándor mai bejelentését. A pártlistáról bekerült képviselő ugyanakkor nem most, hanem 2023. november 30-án lépett ki a pártból.”


.

Ennek ismeretében nem tudjuk mire vélni Berki mai megszólalását, azt azonban kockázat nélkül leszögezhetjünk: nem használni, hanem ártani akart vele az ellenzéki szövetségnek.

Valódi Hírek