Hatalmas botrány: Nagyon durva bűncselekményt követhettek el Orbán mamelukjai, több vezető ellen is nyomoznak

Megszólalt az Országos Rendőr-főkapitányság. Országos méretű a korrupciós botrány.

Megalapozott a vád a korrupciós botrány miatt indult eljárásban

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgató ellen. Az eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Dunakeszi Rendőrkapitányság folytatja. Kiderült, hogy egy harmadik esetben is nyomoztak.

Ott ugyancsak egy tankerületi vezető volt érintett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt, azonban a nyomozást január 18-án megszüntették, mert a nyomozóhatóság szerint mégsem történt bűncselekmény – tudta meg az Országos Rendőr-főkapitányságtól a nepszava.hu.

Polt Péter legfőbb ügyész tavaly októberben közölte Tompos Márton és Tóth Endre momentumos képviselők kérdésére, hogy három esetben indult nyomozás tankerületi igazgatókkal összefüggésben.

A múlt héten robbant a hír

Beszámoltunk arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy tankerületi központ gazdasági vezetőjét őrizetbe vette. Az Orbánék által létrehozott gigaszervezet, a Klebelsberg Központ egyik gazdasági vezetőjét a budapesti nyomozók

vesztegetés, vesztegetés elfogadása, valamint „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban”

megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe.

Az érintett – aki több tízmillió forinthoz juthatott közbeszerzési eljárások manipulálásával, fiktív számlák kiállításával – letartóztatását kezdeményezték.

A Tanítanék akciózott

A rendőrség nem közölte, melyik tankerületi központról van szó, ám a Tanítanék Mozgalom pénteken a Belső-Pesti Tankerületi Központnál akciózott: „Ne lopj!” feliratú táblákat ragasztottak az épület ajtajára. Ezzel jelezték, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogy politikusok és

politikai kinevezettek még az oktatásból, a gyerekek elől is képesek ellopni a pénzt.

A tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ (KK) személyiségi jogokra hivatkozva hallgat arról, melyik tankerületi központról van szó. Mivel minden központnak egy gazdasági vezetője van, a gyanúsított személye könnyen azonosítható lenne.

A portál megkeresésére közölték, hogy

az érintett még a tankerületi központ alkalmazásában áll.

Valódi Hírek