Ütött Pintér Sándor órája: A Népjóléti Bizottságban kell felelnie Orbán emberének

Pintér Sándor belügyminisztert berendelte a Népjóléti Bizottság keddi ülésére annak DK-s elnöke, Varga Zoltán.

Pintér Sándor a Népjóléti Bizottság ülésére kapott meghívót

Elfogadhatatlan állapotok uralkodnak a magyar kórházakban, amely már a betegellátást veszélyezteti – fogalmazott Varga Zoltán lapunkhoz is eljuttatott friss közleményében.

Mint tájékoztatott, keddre összehívta a Népjóléti Bizottságot. Az ülésre

Pintér Sándor belügyminiszter is meghívást kapott, hogy számoljon be a felelősségéről.

A Demokratikus Koalíció szerint szociáldemokrata fordulat nélkül a kórházak gyors leépülése csak folytatódni fog. Orbán Viktor lelkén szárad majd, ha nem tudják megfelelően ellátni a betegeket – hangsúlyozta a bizottság elnöke.

Már szinte semmire nincs pénz a kórházakban

Közleményében kifejtette, hogy az Orbán-kormány még az alapvető tisztasági intézkedésekre sem ad elég pénzt az állami kórházaknak, így a súlyos kormányzati megszorítások miatt

sok helyen már nincs pénz WC-papírra, tisztítószerekre, szakszerű takarításra és rendszeres rovar- és patkányirtásra sem.

Nem csoda, hogy egyre többen halnak meg kórházi fertőzésekben – jegyezte meg a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

„Mi, DK-sok azt akarjuk, hogy ne csak az juthasson európai szintű ellátáshoz, aki milliókat fizet érte, hanem az állami kórházakban is mindenki megfelelő körülmények között gyógyulhasson.

Erről szól a szociáldemokrata fordulat, amelyre Dobrev Klára vezetésével készülünk”

– fogalmazott Varga Zoltán.

Valódi Hírek