Magyar Péter kiállt a határon túliak szavazati joga mellett

Magyar Péter szerint Gyurcsány Ferenc 2004-ben „meggyalázta a magyarokat”.

Magyar Péter a Marosvásárhelyi Rádiónak adott interjút. Az új messiás elmondta, hogy a határon túliak sokat köszönhetnek a Fidesznek, majd kitért a 2004-es népszavazásra. Ez volt az a referendum, amelyen a magyarok úgy döntöttek, hogy nem jár állampolgárság és szavazati jog a határon túliaknak, ezt vette semmibe a Fidesz, amikor 2010 után szavazató jogot adott azoknak is, akik nem Magyarországon élnek.

Magyar Péter úgy hivatkozott a 2004-es népszavazásra, hogy

Gyurcsány meggyalázta a magyarokat”,

mintha nem egy demokratikus népszavazás döntött volna a kérdésben. E logika alapján Gyurcsány döntött hazánk EU-csatlakozásáról is, nem a nép, de a nevetséges érvelés mögött egy súlyos állásfoglalás is meghúzódik:

Magyar Péter szavai szerint teljesen rendben van a határon túliak szavazati joga, azt nem is szabad elvenni, ilyesmire pedig még gondolni is gyurcsányi gyalázatnak minősül. Furcsa demokráciafelfogásra vall, hogy valaki olyan emberek szavazati jogát támogatja, akik nem viselik a döntésük következményét.

Ez azonban nem az egyetlen furcsaság Magyar Péter demokráciához fűződő viszonyáról: az hogy van, hogy ha a nép hoz egy döntést, az Gyurcsány műve, de ha Orbán felülbírálja a népet, az teljesen rendben van? Ehhez miért kellett otthagynia Magyarnak a Fideszt?

Valódi Hírek