Itt a friss előrejelzés: Fordulatot vesz az időjárás, beköszönt a nyár

Itt vannak a részletek.

Éjszaka még egy okklúziós front halad át felettünk, majd lassan megnyugszik felettünk a légkör. Száraz, napos, fátyolfelhős időre van kilátás, emellett egyre fokozódik a nappali felmelegedés mértéke – hívta fel a figyelmet friss előrejelzésében a Hungaromet Zrt.

Szombaton a vastagabb, zártabb felhőtakaró kelet, délkelet felé elhagyja az országot, mögötte délutántól egyre nagyobb területen napos, fátyolfelhős időre van kilátás. Az északkeleti tájakon kevés helyen valószínű eső, zápor. Éjszaka derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, néhol ködfoltok képződhetnek.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, amit néhol fátyolfelhők szűrhetnek. Éjszaka a légmozgás mérsékelt marad, majd időnként megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 28 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb – ismertették.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn és kedden egyaránt napos, fátyolfelhős, és továbbra is nyáriasan meleg idő valószínű. Emellett a délkeleti szél is megerősödik, ám ennek ellenére is

24 és 29 fok közé melegszik a levegő.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek