Mi folyik itt? Meglepő bejelentést tett Szijjártó Péter, miután búcsút kellett intenie bizalmasának

Menczer Tamás más vizekre evez, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek új államtitkárra volt szüksége.

Menczer Tamásra nagy feladat vár a Fidesz kommunikációjának irányításában, így új államtitkárra van szüksége Szijjártó Péternek. Erről maga a külgazdasági és külügyminiszter posztolt pénteken a közösségi oldalán.

A tárcavezető bejelentette, hogy már meg is találták Menczer utódját Illés Boglárka egykori Fidelitas-elnök személyében.

Személycsere történt

Ahogy pár napja írtuk, Orbán Viktor megvált Hollik Istvántól, helyette Menczer Tamás külügyi államtitkár lesz a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik is, Menczer is közös fotóval jelentette be a hírt.

„Az államtitkári munkát befejezem, ugyanakkor a budakörnyéki Pest 2-es választókörzetemért a jövőben is mindent meg fogok tenni”

– fűzte hozzá Menczer a történtekhez.

Illés Boglárkáról

Március 20-án számoltunk be arról, hogy a Magyar Közlöny szerint Tessely Zoltán lett az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának új elnöke Varga Judit után.

Tessely helyére Illés Boglárka érkezett, ő lett az új alelnök.

Kapcsolódó: Elszabadult a pokol, miután a Fidelitas üdvöskéje Gyurcsányra próbálta kenni az orbáni rezsinövelést

Mutatjuk Szijjártó Péter Facebook-bejegyzését

„Menczer Tamás barátunk nagy szerepet kap a Fidesz kommunikációjának irányításában, ezért új államtitkár kollégát köszönthetünk, aki a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felel majd a jövőben.

Ma Illés Boglárkát, a Fidelitas volt elnökét, parlamenti képviselőt kértem fel a feladatra, és örülök, hogy Bogi igent mondott.

Ezzel a csapatunk tovább fiatalodik és a lendület továbbra is garantált marad.

Külön öröm, hogy volt Fidelitas-elnökként egy másik volt Fidelitas-elnökkel dolgozhatok együtt itt, a Külügyminisztériumban.

Hajrá, Bogi!🇭🇺🇭🇺🇭🇺”

Úgy tűnik, a Fidesznél érzékelik a problémát, hogy immáron nincs nő a kormányban, illetve a Sándor-palota élén sem. Feltűnő, hogy főpolgármester-jelöltjének Szentkirályi Alexandrát jelöli a Fidesz és a kormányszóvivői posztra – Szentkirályi helyére – Vitályos Eszter érkezik. Illés Boglárka immáron a harmadik, cilinderből előhúzott nő a fontos kormánypárti pozícióban. Mindemellett megjegyzendő: a miniszterek között – Varga Judit lemondása óta – továbbra sem lesz nő.

(Szijjártó Péter/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek