Razziákra készül a NAV áprilisban: Kiderült, hol fognak lecsapni az ellenőrök

A jelek szerint áprilisban több vármegyében is lecsap a NAV.

Razziákra készül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Honlapjukon ugyanakkor felfedték, hogy melyik vármegyében és mikor készülnek lecsapni a szabálytalankodókra, ami épp az adóval trükközőknek jelent egérutat.

Bács-Kiskun vármegye

A részletezés szerint

  • április 8. és 14. között a helyi pékségekben,
  • április 15. és 19. között célzottan Kalocsán,
  • április 15. és 21. között Kiskunfélegyházán,
  • április 18. és május 17. között a szoláriumokban és az egyéb fizikai-közérzetjavító szolgáltatóknál,
  • április 23-án pedig Lajosmizsén, Felsőlajoson és Ladánybenén

ellenőrzik a hatóság emberei a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Hozzátették, hogy az ellenőrök megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számíthatnak az érintettek.

Baranya vármegye

A NAV munkatársai április 1. és 7. között

  • kedden Bólyban és Dunaszekcsőn a vendéglátóhelyeket,
  • szerdán Drávaszabolcson az élelmiszerboltokat,
  • csütörtökön pedig Pécsen a ruhaboltokat ellenőrzik.

A hivatal emberei emellett górcső alá vehetik Palkonyán a „Palkonyai Húsvét” rendezvény árusait is.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, továbbá a forgalmazott áruk eredetét is – ismertették.

Megjegyezték, hogy a vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai. A NAV a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzi majd.

Békés vármegye

Április 8. és 12 között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

  • Okányban,
  • Vésztőn,
  • Füzesgyarmaton,
  • Szeghalom és környékén

végeznek ellenőrzéseket.

A hatóság emberei a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják.

Április 15. és 19. között a revizorok a vendéglátóhelyeken a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Továbbá április 22. és 26. között a zöldség- és gyümölcskereskedőknél a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét veszik górcső alá az ellenőrök.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV április 2-án az építkezéseket ellenőrzi a vármegye teljes területén, és a szabályszerű foglalkoztatást vizsgálják majd. Hozzáfűzték, hogy emellett máshol is megjelenhetnek a hivatal emberei.

Nógrád vármegye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai április 2. és 5. között

  • Szécsényi járásban,
  • Pásztói járásban,
  • Balassagyarmati járásban,
  • továbbá a Salgótarjáni járásban

hajtanak végre ellenőrzéseket.

Mint részletezték, a hatóság emberei az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást és az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják majd a kertészetekben.

Emellett az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy vármegye

Az ellenőrök a jövedéki terméket értékesítőknél, az építőanyag-kereskedőknél és az építkezéseken folytatnak majd vizsgálatokat a hét folyamán. Az ellenőrzések továbbá kiterjednek az online vásárlásokra és a kezelőszemélyzet nélküli automataberendezésekre is – olvasható a NAV honlapján.

Zala vármegye

Az adóhatóság munkatársai január 22. és május 1. között vizsgálja majd azokat az adózókat, akiknél az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A NAV emberei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

(nav.gov.hu nyomán)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek