Hatalmas sikert jelentett be Karácsony Gergely: Megvásárolt egy céget a főváros

Száz százalékban Budapesté lett a cég.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebookon jelentette be, hogy megvásárolta a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft.-t a főváros.

Karácsony Gergely bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„100 százalékban a Fővárosi Önkormányzat tulajdonába kerül Budapest dísz- és közvilágítása! 💡

A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) eddig részben magántulajdonban volt. A külföldi befektetővel kötött szerződés lejártával most lehetőség nyílik arra, hogy visszavásároljuk a cég magántulajdonban lévő felét.

Budapesti léptékkel nézve fontos cégről beszélünk, nélkülük szó szerint orra buknának a budapestiek, és a város gyönyörű esti panorámája helyett is csak a sötétséget nézhetnénk. Sőt, oda lennének az ünnepi díszítőfények is.

Szerencsére van egy jó megoldásunk arra, hogyan működtessük a világítást olcsóbban, hatékonyabban, és úgy, hogy minden egyes fillér a budapestieket szolgálja: a BDK jövő évtől a Budapesti Közművek (BKM) fennhatósága alá kerül. Ide tartozik már a Főkert, a Főtáv, a Temetkezési Intézet, az FKF és a kéménysepréssel foglalkozó FŐKÉTÜSZ.

A 2021-ben létrehozott Budapesti Közművek már eddig is évente több milliárd forint megtakarítást, rugalmasabb, stabilabb működést hozott. Ez a megtakarítás teszi most lehetővé a BDK visszavásárlását is.

A Budapesti Közművek működésének eddigi tapasztalatai alapján biztosak vagyunk benne, hogy az újabb cég csatlakozásával a budapesti közszolgáltatásokat még hatékonyabban tudjuk üzemeltetni.”

(Karácsony Gergely / Facebook)

Valódi Hírek