Trapézlemez felhelyezése házilag – Erre a 3 dologra figyelj!

Amikor saját ingatlanunkról van szó, természetes, ha a legjobb minőséget szeretnénk. Érdemes szétnézni, milyen anyagokból lehet manapság választani akkor, ha épp most állunk valamilyen nagyobb munka előtt otthon a ház körül. A trapézlemez egy korszerű fém építőelem, mely annak köszönheti növekvő népszerűségét, hogy egyszerűen és sokoldalúan lehet felhasználni a saját házunk esetében is. Trapézlemez felhelyezése házilag is lehetséges, nézzük meg, mely 3 dologra figyelj ilyenkor!

Miért ideális választás a trapézlemez?

Sokaknak jelent még manapság is újdonságot az, mennyi előnye is van a trapézlemeznek. Hála a trapéz alakú keresztmetszetének, egyszerűen lehet szinte bármilyen felülethez rögzíteni. Könnyű súlyának köszönhetően a szállítása is egyszerű, nem csak a felhelyezése. Annak ellenére, hogy költséghatékony megoldást kínál, nem kell attól tartani, hogy nem hozza meg a kívánt eredményt hosszútávon. Tető, burkolat vagy kerítés esetében a végeredmény egyaránt dekoratív és időtálló is lesz. Mivel egyedi, számunkra megfelelő méretben lehet megrendelni, így környezetbarát is ez az anyag, hiszen nem keletkezik sok felesleges szemét a felhelyezése során.

Trapézlemez felhelyezése házilag – Erre a 3 dologra figyelj!

A trapézlemez ahogy fentebb olvashattuk egy kiváló építőelem, mellyel akár mi magunk is tudunk majd dolgozni otthon. A trapézlemez felhelyezése házilag is megoldható, ám érdemes 3 dologra azért figyelni a munka során.

1. Mérjünk előre! Ahogy írtuk, a trapézlemez a gyártótól egyedi méretben is rendelhető. Ez azért jó, mert ha tudjuk mekkora felületre szeretnénk rögzíteni, akkor elkerülhetjük, hogy felesleges szemét keletkezzen a munka alatt. Ehhez azonban előre kell gondolkodni, és tervezni.

2. Nézzük meg, milyen trapézlemezre van szükségünk pontosan, hiszen itt is lesznek különbségek. Tudni kell, hogy milyen számmal van ellátva az adott lemez, mivel a bordázat magasságát ezzel szokták jelölni.

3. Nem mindegy a léctávolság sem a felszerelés előtt! Lényeges, hogy megfelelő legyen a távolság az alátét lécek között, hiszen ezen fog múlni majd a szellőzés egy tető esetében.

Mire kell még figyelni a trapézlemezt illetően?

Abban az esetben, ha úgy döntünk, hogy a trapézlemez felhelyezése házilag fog történni, érdemes alaposan tájékozódni még azzal kapcsolatban, hogy mire kell figyelni akár a kiválasztás, akár a munka során. Ez minden trapézlemez esetében így van. Az olyan megbízható oldalakon, mint ami például a linken is elérhető, sok hasznos információt lehet begyűjteni a vásárlás mellett. Jó ötlet lehet az is, ha egy konkrét szakembert is megkeresünk, hogy néhány gyakorlati tanácsot is begyűjtsünk az olvasott tippek mellé. Ami biztos, hogy a trapézlemeznek sok előnye van, így egész biztos senki nem fog csalódni a végeredménybe akkor, ha felhelyezése jól sikerül!