Megrázó részletek: Hiába kért távoltartást korábban a Tamásiban meggyilk0lt nő

A bíróság elutasította.

Megelőző távoltartást kért az a nő, akit szerdán ölt meg volt férje Tamásiban, a bíróság a kérést nem találta megalapozottnak – közölte a Szekszárdi Törvényszék szóvivője csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Az áldozat a helyszínen életét vesztette

Kovács Ildikó a szekszárdi tájékoztatón emlékeztetett: a 49 éves férfi március 26-án reggel behatolt a nő tamási házába, és több késszúrással lesz*rta.

Az áldozat a helyszínen meghalt.

Elmondta, a férfi február 17-én szabadult a börtönből, ahol a nő ellen elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt töltötte szabadságvesztését.

A bíróság elutasította az áldozat kérését

A sértett kérte a Tamási Járásbíróságtól a 60 napra elrendelhető megelőző távoltartást,

a kérésről február 16-án hozott elutasító végzést a bíróság (!).

A szóvivő ismertette: a végzést a sértett és képviselője tudomásul vette, és az ügyészség sem élt jogorvoslati lehetőséggel, így az február 27-én jogerőre emelkedett.

A bíróság nem találta megalapozottnak a távoltartás törvényben meghatározott feltételeit, miszerint a hozzátartozók közötti erőszak elkövetőinek „a bántalmazó által a bántalmazott sérelmére megvalósított, méltóságot, életet, sze*uális önrendelkezéshez való jogot, testi és lelki egészséget súlyosan, közvetlenül veszélyeztető tevékenységet vagy mulasztást kell elkövetnie”. Az elkövető nem tanúsított ilyen magatartást, a bíróság ezért elutasította a kérelmet – részletezte a szóvivő.

Elmondta: a férfi szabadulása után csaknem másfél hónappal később követte el az emberölést, addig Tamásiban tartózkodott úgy, hogy nem érintkezett a sértettel.

Kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy a bíróság figyelembe vette a büntetés-végrehajtásban dolgozó reintegrációs tiszt nyilatkozatát, miszerint a gyanúsított nem tanúsított agresszív magatartást, nem mutatta jelét annak, hogy bosszút akarna állni élettársán.

A szóvivő közölte,

a bíróság gyanúsítottat egy hónapra letartóztatásba helyezte.

Kapcsolódó: Döntöttek: Nem hiszed el, milyen kedvezményt kapnak a börtönbe zárt bűnözők Magyarországon

A férfit a Szekszárdi Törvényszék 2022. február 10-én négy év fegyházra ítélte személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése, kapcsolati erőszak és zaklatás miatt.

Sokkoló részletek

Az emberölés elkövetője 23 évig élt az asszonnyal és közös gyermekeikkel, majd 2019-ben megromlott a kapcsolatuk. A nő új kapcsolatot létesített, de a férfi továbbra is ragaszkodott a korábbi életközösséghez.

2019-től féltékenységből félelemben tartotta a nőt, őt és új párját bántalmazással, megöléssel fenyegette, lealacsonyító kijelentésekkel megalázta. 2020. februárban egy alkalommal térdre kényszerítette az asszonyt, és akkor 17 éves fia segítségével kezeit hátrahúzva, kábelkötegelővel a csuklójánál megkötözte. A nőnek sikerült kiszabadulni a szorításból, de a férfi a hátára térdelt, és fia közreműködésével ismét megkötözte. A nő addig rúgkapált, míg a két bántalmazó elengedte, a bántalmazásban nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
A fiút pártfogó felügyelet mellett két év próbára bocsátották – közölték.

(MTI)

Valódi Hírek