Dráma Csepelen: Németh Szilárd ellen kezdett nyomozni az ügyészség

Vadai Ágnes feljelentése nyomán vizsgálják Ábel Attila cikksorozatának állításait, amelyben Németh Szilárd korrupciójáról esik szó.

Németh Szilárd bajba kerül?

Írásbeli kérdéssel fordult Vadai Ágnes a legfőbb ügyészhez. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője pontosan azt kérdezte Polt Pétertől,

„vizsgálják, hogy valós információkat közölt-e Csepel exfideszes alpolgármestere a kerület vagyonával és Németh Szilárddal kapcsolatban?”

Polt a kérdést feljelentésként értékelte,

azt elbírálásra a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította – derült ki a pénteki válaszából.

Mi történt?

Ahogy tavaly márciusban írtuk, Borbély Lénárd csepeli polgármestert és Ábel Attila csepeli alpolgármestert kizárták a Fideszből.

Kapcsolódó: Beintettek Németh Szilárdnak a korábbi párttársai, nincs vége a csörtének

Vadai Ágnes az írásbeli kérdésében emlékeztetett egy, azt atv.hu-n megjelent cikkre, amely szerint Németh Szilárd már nem tudta elviselni, hogy nem ő Csepel polgármestere,

ezért az önkormányzati vagyont igyekezett megszerezni.

Súlyos vádakkal illették a kormánybiztost

Erről Ábel Attila beszélt az ATV Start című műsorban. Ábel mellesleg a Csepel.info-n megjelent cikksorozatában részletezi az elmúlt évek eseményeit, a Csepelen dúló belháborút.

Írt Németh egyik korábbi bejelentéséről, miszerint a közpénzből létrejött és abból működő, de magánvagyonaként kezelt alapítványa, a Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) megveszi a csepeli Kis-Duna parton épülő birkózócsarnok telkét és a mellette lévő ifjúsági tábor területét. Utóbbira sportkollégiumot tervezett építtetni.

Emellett felidézte Németh Csepeli Munkásotthonról szóló közlendőjét is.

„Arra utasított bennünket, hogy a ma 10–12 milliárd forint értékű ingatlanegyüttest adjuk át ingyen a KIMBA-nak”

– fogalmazott Ábel.

A politikus a műsorban egy levelet is bemutatott, amely szerint a koronavírus miatt bevezetett rendkívüli jogrend nyomán a csepeli önkormányzat vezetőinek át kell adniuk Némethnek körülbelül 12 milliárd forintnyi önkormányzati vagyont.

Ábel szerint őt és Borbélyt azért zárták ki a pártból,

mert nem loptak Németh Szilárdnak.

(ATV Magyarország/YouTube)

Valódi Hírek