Forrnak az indulatok Újbudán: László Imre lépéseket tesz a lakók életét megkeserítő építkezés miatt

Több mint három éve tiltakoznak a lakók.

László Imre, Újbuda polgármestere Facebook-oldalán arról tájékoztatott, hogy éjjel riasztották a kerület lakói a helyi képviselőt az illegális tarvágással startoló körvasút projekt miatt. A lakók elviselhetetlen zajra ébredtek, amely egyértelműen a Hamzsabégi úti építkezésről érkezik.

A polgármester jelezte, az eset tipikus példája ez az erőből politizálásnak. László Imre szerint érthetetlen, miért adtak engedélyt arra, hogy ilyen hangos gépek dolgozzanak éjszaka a tőlük pár méterre álló társasházak mellett.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a Budapest–Belgrád vasútvonal részeként megvalósuló, Újbuda belterületére óriási teherforgalmat engedő Déli Körvasút projekt ellen több mint három éve tiltakoznak a lakók, civilek és az önkormányzat. A polgármester arra is kitért, hogy a munkálatokat nappal is el lehetne végezni, semmi nem indokolja, hogy a gépek éjjel is ekkora zajterhelést okozzanak.

László Imre bejegyzését alább közöljük:

„Szó szerint dübörög a körvasút építkezés

Az illegális tarvágással startoló körvasút projekt aznap éjszakára is tartogatott meglepetéseket. Kreitler-Sas Máté helyi képviselőt éjjel 11 körül riasztották a lakók, hogy fülsiketítő zajra ébredtek, ami egyértelműen a Hamzsabégi úti építkezésről érkezik, és ami reggelig egy pillanatra sem szűnt meg.

A vibrációs cölöpverő gép aztán másnap is felbőgött és várhatóan még napokig dolgozni fog.

Tipikus példája ez az erőből politizálásnak.

Felfoghatatlan, hogy adtak engedélyt arra, hogy ilyen hangos gépek dolgozzanak éjszaka a tőlük pár méterre álló társasházak mellett. Mi indokolja ezt az »eszeveszett tempót«, hogy éjszaka is dolgozni kelljen?

A Budapest-Belgrád vasútvonal részeként megvalósuló, Újbuda belterületére óriási teherforgalmat engedő Déli Körvasút projekt ellen

több mint három éve tiltakoznak a lakók, civilek és az önkormányzat.

A lakók korábban is jelentettek már be a mostaninál valamivel kisebb zajjal járó éjszakai munkavégzést a területen, akkor az átmeneti vasúti hidat emelték a helyére. Ezt sokan azzal magyarázták, hogy a vasúti forgalom akadályozását megelőzendő a munka csak éjjel végezhető el.

Most azonban a töltés megerősítése kiszélesítése folyik, emiatt vernek le betoncölöpöket, amit nappal is el lehet végezni. Ezt bizonyítja, hogy ottjártunkkor is zavartalanul zajlott a vasúti közlekedés.

Tűrhetetlen, hogy a lakosság pihenéshez való jogát semmibe véve folytatódjon az építkezés.

Az önkormányzat hamarosan zajmérést végez a területen.”

(Dr. László Imre/Facebook)

Valódi Hírek