DK: A rendőrség az Orbán-kormány utasítására igyekszik eltussolni a rendszer történetének eddigi legnagyobb lopását

Elutasította a nyomozóiroda a DK feljelentését, kiakadt a párt.

Visszadobták a DK feljelentését a nyomozók

Elutasította a Nemzeti Nyomozóiroda a Demokratikus Koalíció feljelentését, amelyet hűtlen kezelés gyanújával tett, miután a Telex cikkéből kiderült:

több mint 4 milliárd forint előleget fizetett ki az Orbán-kormány 749 darab kínai lélegeztetőgépért,

amelyeket most töredékáron, lényegében fillérekért próbál elárverezni a Külgazdasági és Külügyminisztérium – részletezte a történteket Varga Zoltán pénteki sajtótájékoztatóján.

A rendőrség azzal a nevetséges indokkal utasította el a nyomozás megindítását, hogy a lélegeztetőgépek elárverezése arra utal,

„a minisztérium a közpénzzel felelősen gazdálkodik”

– tájékoztatott a DK országgyűlési képviselője.

Kemény szavakkal kritizálta a döntést a párt

A Demokratikus Koalíció szerint

a rendőrség az Orbán-kormány utasítására igyekszik eltussolni az Orbán-rendszer történetének egyik legnagyobb lopását.

Ennek során 300 milliárd forintot fizetettek ki 17 ezer darab, használhatatlan, túlárazott, a mai napig raktárakban porosodó lélegeztetőgépért, az üzleten pedig a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg – mutatott rá Varga Zoltán.

Mint hangsúlyozta, ezek a milliárdosok vaskos profitot zsebeltek be a Covid-járványra hivatkozva az Orbán-kormány segítségével, miközben magyar emberek tízezrei veszítették életüket a járvány során.

„Mi, DK-sok azonban véget akarunk vetni ennek! Vissza akarjuk venni a hazánkat Orbán milliárdosainak zsebeiből, és ki akarjuk söpörni az orbáni ped0filhálózatot!”

– mondta a Demokratikus Koalíció politikusa, hozzátéve, hogy erről szól a szociáldemokrata fordulat, a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata programja.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek