Tömegmészárłásra készült egy miskolci középiskolás

Az ügyészség közleménye szerint a fiatal fiú véget vetett volna az életének a tette után, akár a rendőrség közbelépése által is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy miskolci fiatalkorú fiú ellen emberöłés előkészületének bűntette miatt. A vádlott azt tervezte, hogy korábbi általános iskolájában vagy a középiskolájában

tömegmészárłással járó iskolai łövöldözést hajt végre.

– áll az ügyészség friss közleményében.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2022 őszétől kezdve 2023 januárjáig rendszeresen arról beszélt osztálytársának, hogy łövöldözne egy iskolában vagy repülőtéren, olyan helyszíneken, ahol sok ember tartózkodik.

Mint mondta,

a társadalom nem érti meg őt, ezért az embereknek traumát akar okozni.

A tömegmészárłással járó łövöldözést volt általános iskolájában, illetőleg az aktuális középiskolájában tervezte végrehajtani, de

egy közeli óvodában is legalább három óvodást megöłt volna.

Előkészületként az oktatási intézményekben videófelvételeket készített. Internetről igyekezett felderíteni, hogy hogyan juthatna legálisan vagy illegálisan fegyverhez, illetve ennek sikertelensége esetén házilag hogy tudna łőfegyvert vagy b0mbát előállítani – részletezte az ügyészség.

A vádlott a közösségi oldalakon folytatott beszélgetéseket arról milyen ruházatot használna, és hogyan hatolna be az osztálytermekbe. Leírta:

minimum húsz, akár ötven diákot megöłne.

2023 márciusában rendszeresen rákeresett olyan internetes platformokra, ahol iskolai lövöldözésekről olvasott. Öngyiłkos akart lenni a terve végrehajtása után, vagy a rendőrökkel łövette volna agyon magát.

Időben elfogta a rendőrség

Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott – tájékoztatott az állami szerv.

(ugyeszseg.hu nyomán)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek