Hogyan spóroljunk a rezsiköltségen a külső tokos redőnyökkel?

Nagyon sok ház ablakán láthatunk redőnyöket, amelyeknek elsődleges funkciója a nemkívánatos fény kint tartása. Hasznosságuk azonban nem merül ki ennyiben, mert számos más szerepet is betöltenek.

Mit tud még a redőny a fénykizáráson kívül? Egy plusz védelmi vonalat jelent az ablakon, ezzel biztonságosabbá teszi a lakást. A hőszigetelésben is komoly szerepe van, ha mindig megfelelő helyzetben tartjuk, de hangszigetelési szempontból is jelentős. Főleg akkor érvényesül ez, ha zajos környéken lakunk, mert segíti az éjszakai pihentető alvást is a lehúzott redőny.

A redőny védi az ablakot az időjárás viszontagságaival szemben is, de ehhez az kell, hogy jó minőségű legyen, és megfelelő szakértelemmel történjen a felszerelése. A Topredőny termékeivel garantálja ügyfeleinek a színvonalat és a megbízhatóságot, többéves tapasztalat van a hátuk mögött.

Ablakot is kell cserélni, ha redőnyt akarok?

Mi történik, ha az építkezés vagy a felújítás során nem lett kialakítva redőnytok vagy annak a helye, de mi mégis szeretnénk ezzel is védeni az ablakot? Így is fel lehet szereltetni, vagy új ablakokat kell csináltatni?

Szerencsére nem kell az ablakokat kicserélni, a külső tokos redőny pont ilyen helyzetekben ideális. Arról nem is beszélve, hogy akár 30%-kal is le tudja csökkenteni az éves fűtési és hűtési költségeinket. Hogyan teszi mindezt? Nézzük meg!

Külső tokos redőny télen

A téli évszakban a lehúzva tartott redőnypalást megakadályozza, hogy a hideg levegő közvetlenül érintkezzen az ablaküveggel. Ezáltal késlelteti a belső térbe való bejutását, így csökkenti a hűlés esélyét.

Ez szél esetén is érvényes, azonban a viharos lökések kiszakíthatják a műanyag redőnyt a vezetősínből. Ilyen esetben inkább húzzuk fel teljesen, ne adjunk esélyt a rongálódásnak. Az alumínium típusok masszívabbak, azok jobban bírják a szélsőséges időjárási körülményeket.

Amennyiben pedig az ablakokra süt a Nap, még télen is képes néhány fokkal felmelegíteni a lakást, ha felhúzzuk a redőnyt.

Külső tokos redőny nyáron

A kánikula meg tudja viselni a szervezetünket is, sokszor inkább bemenekülünk előle a lakásba. Bekapcsoljuk a klímát, és azzal hűtjük le magunkat, illetve a helyiségeket. Ám ennek is ára van, ráadásul nem is egészséges folyamatosan használni.

A külső tokos redőny útját állja a melegnek is, éppen úgy, mint a hidegnek, ha leengedve tartjuk. Ez különösen akkor lényeges, amikor épp odatűznek a napsugarak, mert az nagyon át tudja forrósítani a falakat, a nagyobb tárgyakat, amik aztán gyakorlatilag fűtőtestként viselkednek.

Ha előre kivédjük, akkor a lakás is hűvösebb marad, és ráérünk akkor bekapcsolni a légkondicionáló berendezést, amikor már tényleg eszméletlenül melegünk van. Éjszaka fel is húzhatjuk a redőnyt, amikor kellemesebb a levegő, ez alkalmas idő a szellőztetéshez. Azonban ajánlott szúnyoghálóval is védeni az otthonunkat, különben reggelre fájdalmas és viszkető meglepetésekben lehet részünk.