Három dolog a tökéletes vászonképhez

Maradj velünk, és megmutatjuk a négy legfontosabb dolgot, ami ahhoz kell, hogy a vászonképed jól sikerüljön. Ha ezeket tudod és betartod, várnak a tökéletes szülinapi, ballagási, karácsonyi ajándékok!

Vászonképet készíteni vagy készíttetni gyerekjáték, gondolhatják sokan – de ez nem így van. A Vaszonkepem.hu oldalán fellelhető termékek mögött rengeteg munka áll, amihez nemcsak a szakemberek járulnak hozzá, hanem mi, vásárlók is. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb dolgokat ehhez.

A fotó

A legelső dolog a minőségi fotó kiválasztása, enélkül ugyanis biztos, hogy nem lesz szép az elkészült vászonkép. Ehhez az alábbiakat jó, ha szem előtt tartjuk:

  • A lehető legnagyobb felbontású képet válasszuk feltöltésre, hiszen ha túl kicsi, akkor a nagyméretű vászonkép pixeles lesz, ami egyáltalán nem elegáns.
  • Figyeljünk oda arra is, hogy éles és kontrasztos legyen a kiválasztott fotónk, ne legyen túl homályos, effektes vagy elmosódott.
  • Ha nincs meg a kép nagy felbontásban, akkor ehhez mérten a vászonkép mérete is legyen kisebb.

Bár alapvetően erre nekünk kell ügyelni, ha jól megválasztjuk a szakembert, akkor a cég dolgozói bizony figyelmeztetni fognak arra, ha nem jó felbontású fájlokat küldtünk. Egyeztetnek majd a lehetséges megoldásokról még a nyomtatás előtt, hogy biztosan szép legyen a végeredmény.

A vászon

A képminőségen túl fontos az is, hogy a vászon minősége megfelelő legyen. Ennek tulajdonságai határozzák meg ugyanis azt, hogy a végeredményként elkészült vászonkép mennyire lesz tartós.

A színek intenzitása, a festékre való reakció, a színek tartóssága mind-mind fontos attribútumai a jó fajta vászonnak, és az is lényeges, hogy mennyire rugalmas és milyen anyagokkal kezelhető a felülete. Csak a prémium vászonok képesek ezek közül mindre, így ha van lehetőségünk rá és bírja a pénztárcánk, bizony fizessük meg a minőséget!

A gyengébb alapanyagokból készülő vászonkép hamarabb fakulhat, eldeformálódhat a falon, és kinek hiányzik egy kopottas, kevésbé csinos dekoráció a szobából?

A nyomtatás

A harmadik legfontosabb dolog a fenti kettőn túl a profi nyomtatás, pontosabban az ehhez használt technológiák és eszközök. Ezek is befolyásolják ugyanis azt, hogy mennyire lesz tartós és esztétikus a végeredmény. Egy megbízható vállalkozónál tájékozódhatunk a gépparkról, kérhetünk mintanyomatot is, hogy megbizonyosodjunk munkáik minőségéről.

Plusz egy dolog, amire még szeretnénk felhívni a figyelmet, mégpedig az odaadásra, mellyel a szakemberek a munka iránt viseltetnek. A jó képkészítők mindent megtesznek azért, hogy vásárlójuk igényeit maradéktalanul kiszolgálják, és olyan képet kaphassanak a kezükbe, amire évekkel később is szívesen néznek rá.

Náluk nincs “túl sok” vagy “felesleges” kérdés, nem gondolják, hogy akadékoskodsz, vagy problémázol – egyszerűen csak a minőséget keresed.